Prostreno.cz

Jak lze zachránit utopený mobilní telefon

Běžně se koupete s telefonem? Pro případ, že by vám náhodou někdy spadl do lázně, mějte po ruce pořádnou zásobu silikagelu, ovesných vloček a kuskusu. Víte také, jak v případě mokrého nadělení správně postupovat?

Jasně, známe to všichni. Komu také mobilní telefon alespoň jednou za život nespadl do vany? Nebo do umyvadla, dřezu v kuchyni, bazénu či záchodové mísy – ano, i to se nešťastnou náhodou stává. Také jste slyšeli, že jediná naděje na záchranu aparátu spočívá v tom, že ho zasypete rýží a budete se dva dny modlit, abyste nepřišli o všechny kontakty? Jsou i jiná řešení situace. Poznejte je – čistě pro všechny případy!

Silikagel jako spása

Jeden vyhlášený výrobce telefonů nedávno testoval všechny možné způsoby k oživení mobilů poškozených vodou. Konečně smysluplný výzkum, který může v praxi uplatnit i běžný člověk, viďte? Každopádně po sériích mnoha pokusů se zjistilo jediné – nejlepší a nejúčinnější záchranná mise je ve formě sáčků se silikagelem. To je takové to, co se dává do krabic s novou obuví – a běžně to vyhazujete. No, teď už podivně vonící sáčky raději skladujte, neboť tyto kuličky prý mají téměř stoprocentní úspěšnost! Jak postupovat v případě mokré nehody? Nastudujte si krizový manuál, neboť štěstí přeje připraveným. Vždycky.

Výlov, vypnutí, vysychání. Dodržujte pořadí

Pochopitelně první, co byste měli udělat, je vylovit telefon z nechtěné lázně. Nadávky a spílání osudu si nechte na potom, teď je drahá každá minuta. Okamžitě přístroj vypněte a snažte se odstranit přebytečnou vodu – třepáním, foukáním, pomocí vysavače, fénu (z větší dálky), prostě se čiňte, jak to jenom jde. Poté ho obklopte nastřádaným silikagelem.

Ideální množství jsou alespoň čtyři plné šálky nasypané v misce, kam se vejde minimálně litr vody. Teď se obrňte trpělivostí, a dva až tři dny telefon nezapínejte. Čím delší „sušení“, tím větší je i naděje, že bude normálně fungovat. Důležité je nic neuspěchat! Pokud by vám zázračný silikagel doma chyběl, svěřit svůj osud můžete i do dalších ingrediencí, které sice v testech dopadly o něco hůře, nicméně fungují také.

Kuskus a vločky? Taky možnost

Kromě zmíněné rýže za osvědčené prostředky autoři pokusu považují také kuskus a ovesné vločky. Doba působí je prý totožná jako v případě silikonových kuliček a také platí stejný krizový manuál. Vykutálení odborníci rovněž doporučují investovat do voděodolného pouzdra. Preventivní rada nad zlato, že…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat