Prostreno.cz

Okurkový lák čistí pánve a pomáhá při kocovině

Máte rádi kyselé okurky? Pak byste měli vědět, že doušek jejich nálevu dokáže zastavit pálení žáhy. Ovšem dobře poslouží i květinám, které z něj načerpají draslík potřebný k růstu i prosperitě.

Nakládané okurky se možná tváří obyčejně, ale jsou učiněným gastronomickým klenotem. Nejde jen o jejich charakteristickou chuťovou souhru, vždyť se chlubí také neuvěřitelnou kulinářskou všestranností! Ovšem nabízí se otázka – co děláte s nálevem, který ve sklenici po snězení posledního kusu zbývá? Je hřích se ho zbavovat. Třeba v těchto situacích budete rádi, že ho máte po ruce…

Kyselý reflux? Co to je?

Zpětný tok žaludečních šťáv ze žaludku, jemuž se říká kyselý reflux, sužuje kdekoho. Mezi typické  nepříjemné příznaky patří pálení žáhy, divný pocit na hrudi, bolest v krku, chrapot nebo suchý kašel. Že vám to něco říká? V krizi si dejte sklenku okurkového láku! Obsažená kyselina octová situaci rychle napraví, přičemž zabojuje i proti škodlivým bakteriím.

První pomoc při kocovině

Jaké to je mít kocovinu, o tom se na vlastní kůži alespoň jednou za život přesvědčí drtivá většina lidí. Naštěstí existují prověřené fígle, které si s touhle patálií hravě poradí. A jedním z nich je kupodivu i nálev z okurek. Asi si na něm po bujarém večírku příliš nepochutnáte, ale zoufalá situace si žádá zoufalé činy…

Vzpruha pro květiny

Jsou-li vaše pokojové rostliny poněkud „unavené“, měli byste jim dopřát nějaký doping. Zvolit se dá samozřejmě speciální hnojivo, ale co když se vám pro něj do obchodu opravdu nechce? Vždyť tam vůbec nemusíte. Stačí sáhnout do lednice pro sklenici „nakládaček“ a zmiňovanou blahodárnou tekutinu odlít do květináče i truhlíku. Draslík, který v hojné míře nabízí, je tou správnou medicínou, díky níž budou květiny opět prosperovat.

Čistidlo měděných pánví

Na měděném nádobí se občas objeví zelené skvrny, které lze přičíst procesu oxidace. Pokud si lámete hlavu s tím, jak se jich zbavit, neváhejte použít právě okurkový lák. Jakmile ho pomocí kuchyňské houbičky nanesete na zasažená místa, nebude po nich ani památky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat