Prostreno.cz

Triky pro život v kuchyni

Trouba je příliš malá, nápoje příliš teplé a máte jednoduše málo místa na nakrájení zeleniny? Tak už to být nemusí!

Semínka granátového jablka, která pokrývají bílé dlaždice v kuchyni - to je jen jeden z možných problémů v kuchyni, se kterým se musíme každý den ptýkat. Existuje však řešení! Nejen na loupání granátových jablek, ale i třeba na pečení dvou mražených pizz najednou.

Dvě pizzy v jedné troubě

Myšlenka je velmi jednoduchá – jednoduše rozkrojte jednu pizzu napůl a poskládejte na pečící plech. S tímto trikem už nikdy nebudete muset jíst na etapy ani se dívat, jak váš partner jí, zatímco vy stále čekáte na svou vlastní pizzu.

Dvě misky do mikrovlnky

Stejný princip s jiným jídlem. Jednu misku postavte do mikrovlnky a pod druhou dejte malý podstavec. Tak se vám vejdou dvě misky s polévkou do mikrovlnky najednou. Bláznivé, že?!

Správné množství špaget

Otvor v naběračce na těstoviny má zjevné využití: Když těstoviny po uvaření vyjmeme z hrnce, zbylá voda odkape. Ale pro ty, kteří se pravidelně vaří obrovské hory špaget, je tu ještě jeden praktický účel – pomocí otvoru můžete odměřit porci špaget pro lehkého až normálního jedlíka. 

Chlazené nápoje

Jídlo je téměř hotové, ale nápoje ještě nejsou vychlazené? Žádný problém! Pokud lahve od piva nebo sody zabalíte do mokrého papíru a dáte do mrazáku, během chvilky vychladnou. Jen na ně nezapomeňte, jinak vás čeká nemilé překvapení.

Granátové jablko

Mluvíme ze zkušenosti: když začátečník pitvá granátové jablko, může to snadno vést k pár cákancům na bílé zdi. Můžete vyzkoušet dva triky – buď jablko před loupáním rozkrojte na menší části, nebo loupejte v mističce s vodou.

Loupání brambor

Nechce se vám brambory po vaření loupat, tak je buď necháte se slupkou nebo okrájíte ještě před vařením? Už se tím trápit nemusíte! Stačí brambory vařené ve slupce loupat v misce se studenou vodou.

Citronová šťáva

Chcete-li šťávu z citronu, stačí citron rozříznout a vymačkat, že? Ano, tak to jde také – nebo pomocí špičatého předmětu, jako je pletací jehla, propíchněte špičkou citronu díru a poté šťávu vymačkejte. Citronová šťáva už nestříká po celé kuchyni, snáze se dávkuje a citron také déle vydrží, protože nevysychá.

Prostor v kuchyni navíc

V neposlední řadě: Pokud se znovu rozčilíte, že je v kuchyni příliš málo místa a na lince se povaluje příliš mnoho věcí, zhluboka se nadechněte a vzpomeňte si na tento trik – otevřete zásuvku, vložte do ní prkénko na krájení a hned máte další místo pro práci připravené.

Zdroj: www.n-joy.de/leben/Food-Lifehacks-die-ihr-kennen-solltet,lifehacks150.html





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat