Prostreno.cz

Spásné čisticí prostředky z domácích zásob

Hola hola, úklid volá! Ale co když nejsou po ruce prostředky? Klid, s bramborou, cibulí a pivem si bohatě vystačíte!

Při zmínce o jaru se někomu vybaví hubnutí a detox, zatímco jinému spíše velký úklid. K němu jsou samozřejmě potřeba čisticí prostředky, které mají tu nevýhodu, že nejsou bezedné. Ve chvíli, kdy se to hodí ze všeho nejméně, pak člověk zjistí, že tekutý písek má v sobě už jen vzduch, přípravek na podlahy by nestačil ani na předsíň a sprej na prach po zmáčknutí vydává jen zvuk. Ani tohle vás ale při úklidu nezastaví! Omrkněte domácí zásoby a zapojte tyto pomocníky.

Bramborou na rez i skvrny

O zdravotních pozitivech brambor bylo řečeno už mnohé. Ovšem co jiné využití? Taková brambora je nesmírně užitečný parťák. Díky obsahu kyseliny šťavelové odstraňuje nejen rez, ale i zbytky připečeného jídla, které se tvrdohlavě drží pánví a hrnců. Stačí ji jen rozkrojit a namočit do mýdla nebo jedlé sody. S takto vylepšenou polovinou pak potřete zasažená místa. I bez těchto přísad ale bude nápomocná, což zjistíte ve chvíli, kdy ji vypustíte do boje se skvrnami na koberci. Kdybyste tuto podlahovou tkaninu chtěli vzít úplně z gruntu, použijte bramborovou šťávu, ušetří vám to čas i energii (1).

S mastnotou si poradí cibule

Fleky od omastku? Až je seznámíte s cibulí, zůstanou na ně opravdu jen vzpomínky. Kusem staré dobré cibule naleštíte i gril, což je při přípravě na novou sezonu nutností (2). Když už budete v akci a tempu, nezapomeňte s ní přetáhnout i digestoř, plynový sporák, příbory, okenní sítě a veškeré kovové předměty.

Pivo na podlahu i dřevo

Pivo dělá hezká těla. A také čistý domov! Zlikviduje skvrny na kožené sedačce a nablýská dřevěné podlahy i nábytek. Máte obavu, že výsledný efekt bude lepivý? Kdepak, smíchejte chmelový mok s vodou a nic takového se nestane. Pokud vám trocha pivního roztoku zbyde, dejte ochutnat i pokojovým rostlinám, jde totiž o báječné hnojivo, které jim dodá sílu a vitalitu (3).

Zdroje: (1) www.thekitchen.com/cleaning-tricks-potatoes-23076733, (2) www.steptohealth.com/ways-to-clean-your-home-with-onions/, (3) www.decortips.com/homes/can-you-use-beer-to-clean-your-house/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat