Prostreno.cz

Kapsle s vitaminem E jsou pro pokožku letní nutností

Blížící se léto je sice krásné roční období, ale na pokožku nepůsobí kdovíjak prospěšně. Okrádá ji totiž o hydrataci a mládí! Proto s vitaminem E začnete co nejdříve, je to skvělá prevence.

Slunce svítí ostošest, dny se krásně prodlužují a léto začíná být v dohledu. No sláva! Jak se na něj připravujete? Nakupujete nové modely plavek, vybíráte lokalitu dovolené a doháníte dietní resty? Nezapomínejte ani na svou pokožku, která také potřebuje trochu pozornost a péče. A právě od toho je tu vitamin E.

Složka, která svede divy

Vitamin E samozřejmě můžete čerpat z potravin. Poskytují ho kupříkladu pšeničné klíčky, ovesné vločky, ořechy, některé druhy listové zeleniny, mléčné výrobky a nerafinované rostlinné oleje. Jeho doporučená denní dávka je pak něco kolem 12 mg. Pokud si to ale chcete trochu ulehčit a vydat se pohodlnější a bezstarostnější cestou, můžete vzít zavděk doplňky stravy. Vitamin E se dá pořídit v gelových kapslích i tvrdých tobolkách, seženete ho ale i ve formě prášku, který se rozpustí ve vodě a je vystaráno. Ve většině případů stačí pouhá jedna dávka denně, která pokryje veškeré tělesné potřeby. A co si z toho odnese vaše pleť, o kterou tu jde především?

Ochrana před vším špatným

Vitamin E jakožto silný antioxidant chrání pokožku nejen před škodlivými radikály, ale i slunečním ultrafialovým zářením, předčasným stárnutím a rozvojem vrásek (1). Protože obsahuje tokoferoly a tokotrienoly, podporuje také hydrataci (2), jejíž nedostatek vede k ochablosti a ztrátě pružnosti. Mimochodem, tenhle spojenec redukuje také pigmentové skvrny, na které si vlivem letního opalování stěžuje kdekdo.

Viditelné rozjasnění

Vědci na základě mnoha studií zjistili i to, že vitamin E kůži rozjasňuje a působí jako likvidátor jejího mdlého a unaveného vzhledu (3). Taková revitalizující vzpruha nezůstane bez povšimnutí! Jistě vás zaujme i skutečnost, že lidově nazývané éčko omezuje zánětlivé procesy, které brzdí přirozenou regeneraci (5). A už vás někdy napadlo, že když si pořídíte jeho gelové kapsle, můžete je rozlomit a obsahem si pokožku potírat? Tohle mazání se jen doporučuje!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416/, (2) www.lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/vitamin-E, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7027822/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat