Prostreno.cz

Pokud to doma skřípe, začněte spolu vařit

Někdy se prostě stává, že na konci dne nechcete vařit večeři. Vždyť těch povinností je od rána tolik! Pokud jde o přípravu jídla, pojměte ji jako něco, co posiluje lásku. Zapojte partnera a užijte si společné chvíle. Vás vztah bude pevný jako nikdy předtím!

Vaření v páru je vlastně velmi zdravým cvičením. „Když pár dělá společné aktivity v rámci svého domova, posiluje to jeho pouto,“ vysvětluje americká vztahová terapeutka Jaime Bronstein s tím, že vytváření vzpomínek vyživuje posvátné spojení dvojice a intimitu. Upřednostňování toho druhého totiž způsobuje, že se oba lidé cítí milováni.

Výhody vaření ve dvojici

Ať už oba partneři rádi vaří, nebo jednoho z nich příprava jídla nebaví, v každém případě týmová práce tohoto typu lásce rozhodně prospívá. „Přemýšlejte o tom. Jak velká je šance, že s protějškem vyrazíte na rande, podělíte se o úžasné gurmánské zážitky nebo si vzájemně dopřejete speciální druh jídla? Někdy je těžké narušit stereotyp. Proto platí, že když pravidelně společně vaříte, je to oboustranně výhodné,“ doplňuje Jaime Bronstein a dodává, že na druhou stranu funguje i „vypnutí“ vaření. Lidé, kteří mají nabitý program, si jídlo mohou objednat či zajít do restaurace. Aspoň na chvíli tak zapomenou, že je čas v kuchyni tolik zaměstnává. Pauza je přece důležitá, vždy a všude.

Procvičování společné práce

Může to znít trochu otřepaně, ale společné vaření skutečně představuje perfektní způsob, jak spolupracovat. Díky němu můžete komunikovat, sdílet povinnosti a možná si dokonce procvičíte trpělivost! Kromě změny pohledu na tuhle někdy nemilou činnost je to skvělá příležitost plánovat něco speciálního. Pusťte si hudbu, zapalte svíčky, popíjejte víno, mezi jednotlivými chody tančete. Je to hravé a zábavné. Ale co když ten druhý s nápadem nesouhlasí?

Nesoulad v názorech jako problém

Pokud zjistíte, že váš partner není ochoten vařit nebo přebírat některé úkoly v kuchyni, pokuste si s ním o tom v klidu promluvit. Shrňte všechna pozitiva, která čas u plotny přináší, případně zvažte vyhledání pomoci párového terapeuta či poradce, protože nechuť druhého cokoli podnikat, případně respektovat vaše přání, často vede k větším potížím a nedorozuměním.

Zdroje: www.brides.com/cooking-together-healthy-relationships-7090788





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat