Prostreno.cz

Pomozte svým zničeným vlasům olejovou péčí

Časté používání barev, odbarvování, žehlení či nesprávné fénování. Pokud pravidelně pácháte na vlasech tyto hříchy, dají vám to najevo ztrátou vláhy, pružnosti a lesku, začnou se třepit a lámat. Myslíte, že jediným řešením jsou „nůžky“? Zadržte! Tyhle potraviny navrátí ztracenou hydrataci!

Zničené vlasy? Ve snaze zachránit, co se dá, mnozí nakupují různé prostředky z lékáren a drogerií. To však není nutné. Účinnými a známými pomocníky jsou v tomto směru bezesporu rostlinné oleje. Nicméně, jejich nesprávné používání dokáže napáchat víc škody než užitku! Přesvědčte se, zda také neděláte zásadní chybu při jejich aplikaci!

Na mokré, nebo suché vlasy?

Účinek olejů je prakticky okamžitý. Pomáhají zadržovat potřebnou vodu ve vlasech a tím zabraňují třepení, lámání a následnému stříhání. Jako nejvhodnější olej, v souvislosti s vlasy, lze označit ten kokosový a arganový. Fígl správného nanášení oleje spočívá v tom, že vlasy musejí být před aplikací mokré nebo alespoň vlhké! Olej sám o sobě nemá schopnost hydratovat, chybí mu totiž vodní složka!

Po umytí tedy vlasy lehce vymačkejte ručníkem, rozetřete mezi prsty pár kapek oleje a naneste do konečků (maximálně do poloviny délky, nikoli až k hlavě). Následně upravte klasickým způsobem. Nemusíte se bát, že po uschnutí bude vaše hříva působit matným dojmem, všechen olej se totiž vsákne do hloubky vlasů a vodu uzamkne. Olej však není to jediné, co má moc kštici ozdravit.

Pomozte si maskou nebo zábalem!

Během léta dostávají vlasy obvykle pořádně zabrat, jsou suché a lámou se. Preventivně je lze chránit pravidelnou aplikací masek. Jejich použití je zároveň vhodné na revitalizaci a vyživení již poškozených vlasů. Jak často masku použít? To závisí na tom, jaký je stupeň katastrofy. V rámci prevence postačí udělat si zábal jednou za čtrnáct dní, pokud jsou však škody veliké, výživu jim dopřejte alespoň dvakrát týdně.

Kvalitní vyživující masku připravíte smícháním vaječného žloutku a rozmačkaného avokáda. Nechte ji působit alespoň hodinu a poté opláchněte vodou (pozor na teplotu, aby se žloutek nesrazil). Přidat můžete také suroviny jako med, banán, bílý jogurt nebo oblíbený vlasový olej. Z výsledku budete mít radost. Stejně jako z lesku, o který se postará jedna stará známá kuchyňská surovina.

Jablečný ocet jako finální péče

Jablečný ocet je prospěšný nejen pro váš organismus, ale i vlasy. Po umytí namísto kondicionéru opláchněte prameny vodou, do které jste přidali tři lžíce jablečného octa. Uvidíte, že i bez chemických prostředků dosáhnete oslnivého lesku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat