Prostreno.cz

Ovesné vločky jsou ideální zimní potravinou

Na ovesné vločky se pěje samá chvála. A právě teď byste o jejich pravidelné konzumaci měli přemýšlet o to víc. Nebo si snad nechcete dopřát něco dobrého na zub, co vás ochrání před chladem, bacily i zrakovými problémy?

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, proto by se nemělo v žádném případě vynechávat, ozývá se z úst výživových poradců. Co si v zimních měsících obvykle dáváte po ránu vy? Pokud se chcete zahřát a ještě získat energii pro řešení pracovních i jiných starostí, přímo se nabízejí ovesné vločky. Ještě jste neslyšeli, že jsou ideální potravinou do momentálního chladného počasí?

Vzpruha – pomáhá i léčí

„Ovesná kaše rozproudí krev a dodá organismu tolik potřebné teplo. Navíc nastartuje metabolismus, posílí slezinu a díky vysokému podílu rozpustné vlákniny značně přispěje k regulaci škodlivého cholesterolu. Také vám prodlouží pocit sytosti, čímž zase podpoří ztrátu hmotnosti,“ vychvaluje přednosti vloček kanadská nutriční specialistka Gina Sunderland. Ovšem jsou tu i jiné důvody, proč si trochu přivstat a připravit si z nich „snídani šampionů“.

Blaho pro zrak

Že je mrkev dobrá na oči, to nám babičky kladly na srdce celé dětství. A ano, měly naprostou pravdu. Ovšem nutno podotknout, že pro ně je prospěšné všechno, co obsahuje vitamin A. Podle výše jmenované odbornice na seznam bohatých zprostředkovatelů „áčka“ nepochybně patří i zmíněný obilný výrobek. A protože studený vzduch způsobuje nepříjemné slzení, pálení, podráždění očí i záněty spojivek, je jeho konzumace nutná.

Silnější imunita

„Ovesné vločky obsahují kromě vitaminů a minerálů i spoustu antioxidantů a polyfenolů, které v rizikovém období chřipek posilují obranyschopnost a zvyšují odolnost těla. Antioxidanty jsou důležité i v boji proti volným radikálům, kvůli nimž naše buňky oxidují a rychleji stárnou,“ vysvětluje nutriční specialistka Gina Sunderland. Vidíte sami, nejenže vás teplá ovesná kaše zahřeje, ale prospěje i celkovou kondici.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat