Prostreno.cz

Z jablečného octa lze vyrobit báječné pleťové tonikum

Jablečný ocet je natolik všestranný a univerzální, že by byla škoda využívat ho jen při vaření. Jaké báječné schopnosti bude mít pleťové tonikum, které si z něj vytvoříte za pár minut?

Pleťový toner neboli tonikum. Proč se v péči o pokožku tak často zmiňuje? A vážně se bez něj kosmetická rutina neobejde? Ujasněme si základní fakta, která mohou stát mezi vámi a dokonalou vizáží!

Pomocník, jehož služby oceníte

Toner má dva veledůležité úkoly. Tím prvním je odstranění zbytkových nečistot a make-upu po prvotním odlíčení. Věřte, nebo ne, zůstává jich tam pořád spousta. Jeho dalším posláním je úklid odumřelých buněk, stažení pórů a hlavně navrácení kůže do kyselého stavu. Zní to možná jako něco, co je spíše na obtíž, ale opak je v tomto případě pravdou.

Záležitost s pH

Řada lidí dělá tu chybu, že si obličej oplachuje vodou s přídavkem mýdla. Podle americké dermatoložky Whitney Bowe je to špatně. Zmíněné mýdlo, stejně jako produkty s obsahem alkoholu, mění pH kůže z přirozeně kyselého na zásadité. Tím se narušuje integrovaný ochranný systém pokožky, který zabraňuje průniku škodlivých bakterií i jiných nežádoucích látek. Následky se pak projevují všelijak, přičemž se k nim počítá i náchylnost k akné, tvorba vyrážek nebo rychlejší stárnutí. Tonikum má tedy své opodstatnění. Co si ho takhle hned vyrobit? Potřebné ingredience naleznete v kuchyni.

Jednoduchý recept, skvělé účinky

Příprava v podstatě vyžaduje pouhé dvě suroviny a minimum času. Nachystejte si destilovanou, popřípadě dvakrát převařenou vodu. Její čtyři díly promíchejte s jedním dílem jablečného octa. Pochybujete, zda je právě on tou správnou volbou? „Tento ocet je jedinečný v tom, že obnovuje přirozené pH, zatímco obsažené kyseliny působí antibakteriálně a antisepticky. Zároveň pomáhá předcházet předčasné tvorbě vrásek,“ vysvětluje jmenovaná dermatoložka Whitney Bowe. Používejte jablečné tonikum po každém odlíčení a nezapomínejte ani na závěrečný hydratační krém, který pleť zvláční a zjemní.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat