Prostreno.cz

Kombinace potravin, po kterých vám může být špatně

Proč je člověku po návštěvě rychlého občerstvení těžko? Že by za to mohly hranolky a smažená kuřecí křídla? Trefa. Ovšem i nevinně se tvářící banánový mléčný koktejl dokáže pěkně zatopit! A jak je to se syrovým vejcem a masem?

Míchat určité potraviny? Běžná praxe. Mléčné výrobky si dáváme s ovocem, maso zajídáme zeleninou a vajíčka nám chutnají třeba s uzeninami. Znamená to tedy, že můžeme konzumovat všechno se vším? Takhle to také úplně není. Jsou totiž potraviny, které si spolu vůbec nerozumí, a když si je naservírujeme na jeden talíř, riskujeme nejen nevolnost, ale i jiné zdravotní potíže. Chcete konkrétní případy? Tady je máte.

Banán s mlékem jako špatný nápad

Mléko je zdravé a banán zrovna tak. V čem je tedy problém? Odborníci i příznivci ajurvédské medicíny ho vidí hlavně v obtížné stravitelnosti. Tato nekompatibilní kombinace může být pro tělo velice škodlivá, protože brání procesu trávení a narušuje střevní mikroflóru. Může dokonce podpořit produkci látek s toxickým působením, kvůli kterým dochází k přetížení organismu, alergiím, vyrážkám i kašli.Také vás nějak přešla chuť na banánový mléčný koktejl?

Syrové maso a nevařené vejce? I to je špatně

Říkáte si, proč byste měli jíst syrové maso a tepelně neupravené vajíčko? Zamyslete se znovu. Co třeba tatarský biftek? Ačkoli je to velmi oblíbené jídlo, které si dáváme s chutí, nutriční specialisté před ním varují. Vrásky jim dělá hlavně vysoce pravděpodobná přítomnost bakterií salmonely a s tím spojené riziko gastroenteritidy, selhání ledvin i abscesu měkkých tkání.

Pozor na hranolky a smažené kuře

Hranolky se smaženými kuřecími křídly nabízí takřka každé rychlé občerstvení. Zhřešíte jimi občas i vy? Možná jste zaregistrovali, že vám po téhle pochoutce nebývá úplně dobře. Potíž nemusí být jen v přepáleném tuku, ale i v tom, že obsažené bílkoviny a škroby nemají nejlepší vztah. Jejich boj „kdo z koho“ se projevuje právě nevolností, pálením žáhy, únavou i letargií.

Zdroje: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat