Prostreno.cz

Pivo zvětšuje prsa. Bohužel ne ženám

Prostředků, co mají na velikost poprsí nesporný vliv, existuje bezpočet. A počítá se mezi ně i pivo, které se v Česku pije ostošest! Jenže pravda je taková, že si zduření prsních žláz po jeho konzumaci všímají spíše pánové. No není to k naštvání?

Ať už si o pivu myslíte cokoli, je to nejen český národní nápoj, ale také spolehlivý lék na nespavost i zmírnění projevů menopauzy. Je to dáno hlavně tím, že obsažený chmel snižuje návaly horka i nadměrné pocení, zatímco zabraňuje prudkým výkyvům nálad. Ne vždycky je tato bylina ale přítelem a vítaným spojencem. Sice se o ní povídá, že zvětšuje ňadra, což by některé ženy uvítaly, ovšem ona ta „hezká těla“ dělá mužům. Bohužel. Proč napěchovává hrudník někomu, kdo to vůbec nepotřebuje?

Nespravedlnost, která navíc bolí

Chmel obecný, jinak zvaný jako otáčivý, má estrogenní účinky. Jinými slovy – zvyšuje v organismu hladiny ženských pohlavních hormonů. A to se právě silnějšímu pohlaví může nepěkně vymstít. Pánové, kteří v tričku mívají „něco navíc“, bývají postiženi gynekomastií, což je z odborného hlediska výrazné zvětšení prsních žláz. Toto nepříjemné „zduření“ se vyskytuje na jedné i obou stranách, přičemž ho mohou doprovázet i obtěžující bolesti. A ano, obvyklou příčinou je hormonální nerovnováha způsobená nadbytkem estrogenu, s čímž může konzumace piva a chmele skutečně souviset, myslí si někteří odborníci. Jiní však uklidňují situaci tím, že nic není tak horké, jak se uvaří.

Pít se může, ale s mírou!

„Pokud jde o podíl chmele v půllitrovém pivu, mluvíme jen o malém množství. Určitě to není něco, čeho by se příznivci tohoto nápoje měli nějak zvlášť obávat. Existuje mnohem vyšší pravděpodobnost, že se mužům zvětší prsa spíše z nedostatku pohybu a špatné stravy, než kvůli chmelu,“ domnívá se Buster Grant, což je sládek a zároveň ředitel britského pivovaru Brecon Brewery. Držme se tedy toho, že pokud piva není až moc, jsou hrudníky našich partnerů v naprostém bezpečí.

Zdroje: 1mhealthtips.com, nutritionfacts.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat