Prostreno.cz

Levné a mnohem chutnější pokrmy

Jak můžete nejen ušetřit peníze, ale vykouzlit také mnohem chutnější pokrmy! S našimi tipy na potraviny, které si připravíte doma sami!

Občas je fajn jen sáhnout do regálu v supermarketu a mít hned vše připravené. Z dlouhodobého hlediska se ale okrádáte nejen o chuť, ale i poměrně dost finančních prostředků. A to už stojí za to, abyste si třeba ty následující potraviny připravili raději doma.

Müsli

Začněme dokonalým příkladem: V supermarketu často kupujeme předražené müsli. Kromě toho obsahuje hotové müsli také vysoký obsah cukru. Zvládnete si ho ale smíchat sami z ořechů, obilovin a sušeného ovoce a vytvořte si svoji oblíbenou směs.

Strouhaný sýr

Koupit kostku sýra a nastrouhat ji je samozřejmě levnější než nákup baleného strouhaného sýra. Čerstvě strouhaný sýr je také mnohem aromatičtější, takže jeho chuť na jazyku opravdu ucítíte. Vše, co potřebujete, je struhadlo a trochu síly.

Strouhanka

Kdo by doma čas od času nenašel tvrdé pečivo! Místo abyste ho vyhodili, můžete ho snadno přeměnit na strouhanku a obalit v ní nedělní. Takže recyklujete staré jídlo a nemusíte nic vyhazovat.

Ochucená sůl

Sůl s bylinkami nebo jiným kořením je často drahá. Zajímavé kombinace soli si můžete také snadno vytvořit sami. Jednoduše smíchejte hrubou mořskou sůl s požadovanými příchutěmi, jako je třeba tymián, do uzavíratelné nádoby a konzervujte několik dní, dokud sůl nezíská chuť bylinek.

Krutony

Krutony jsou ideální v salátech nebo polévkách. A udělat si je doma je hračka. Jednoduše nakrájejte starý chléb na malé kostky a s trochou másla a osmažte. Abyste chuť povznesli o úroveň výš, můžete přidat špetku chilli nebo pálivé papriky.

Vinaigrette a další salátové dresinky

Hotové omáčky jsou obvykle plněné konzervačních látek a umělých příchutí. Tak proč si je příště nepřipravit sami! Ingredience máte obvykle doma.

Ledový čaj

I ledový čaj si doma vykouzlíte snadno. Uvařte čaj podle vašeho výběru (nejlépe mátový nebo zelený) a přidejte cukr nebo agávový sirup, dokud je ještě teplý. Jakmile vychladne, přidejte mátu a citron a samozřejmě hodně ledu.

Majonéza

Možná ani netušíte, jak snadné je vyrobit majonézu. A domácí chutná mnohem lépe než kupovaná. Jakmile to jednou vyzkoušíte, po hotové už v supermarketu nesáhnete.

Džem

Dokonce už babička věděla, že domácí jahodový džem je nejlepší. Když si ho připravíte koncem léta, budete si moct chuť jahod v domácím džemu vychutnat celou zimu.

Směsi koření

Místo toho, abyste kupovali drahé směsi koření, trochu experimentujte a vytvořte si vlastní chuťový zážitek.

Zdroj: názory autora, www.fitforfun.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat