Prostreno.cz

Výroba vlastního vitaminového prášku je snadná

Zase je tu období, kdy na nás bacily útočí ze všech stran a směrů. Nechcete si doma vyrobit vlastní medicínu, která vám dodá klíčové živiny, pokryje denní doporučené množství ovoce a zeleniny a ještě pomůže s plněním pitného režimu?

Pokud chceme být zdraví, měli bychom pít dostatek vody, dbát o příjem vitaminů i minerálů a denně jíst několik porcí ovoce a zeleniny. Tedy alespoň podle odborníků, kteří tato opatření vnímají jako spolehlivou prevenci chronických stavů. Ale ruku na srdce – kdo z nás takové rady zodpovědně dodržuje? Možná právě proto si to chce řada lidí ulehčit tím, že si v lékárně koupí prášek, který se rozpustí ve vodě, čímž vznikne nápoj poskytující širokou škálu důležitých živin. Ano, tyto doplňky stravy představují řešení, ovšem jejich velkou nevýhodou bývá vyšší cena. Proč si je tedy nevyrobit doma?

Nápad za milion

Podle americké certifikované nutriční poradkyně a zároveň šéfkuchařky Jaclyn Huff to vůbec není špatný nápad. Jen uvažme ty výhody! Vy sami si zvolíte, jaké ingredience použijete. A snadno získáte prostředek, který vám nejenže pomůže splnit denní kvótu ovoce a zeleniny, zprostředkuje vám i výživu a po smíchání s vodou jeho prostřednictvím vyladíte i ten omílaný pitný režim. Jak se něco takového vyrábí? I s tím výše jmenovaná expertka poradí.

Postup, který zvládne každý

Jakmile si zvolíte konkrétní přísady, důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Máte rádi řepu nebo kapustu? Použijte to. Anebo jste spíše pro jablka, švestky či jiné sladké plody? Dej šanci jim. Po očistě ovoce i zeleninu zbavte přebytečné vody, pokrájejte na tenčí plátky a šup s tím do horkovzdušné fritézy nebo sušičky. Nemáte-li ani jeden z těchto spotřebičů, nezoufejte – můžete vše naskládat i na pečicí plech a jednoduše vložit do trouby. Abyste dosáhli dokonalého a křupavého výsledku, s teplotou to příliš nepřehánějte. Raději zvolte tu menší, v ideálním případě okolo 60 stupňů Celsia. Pak už zbývá vysušené plátky jen rozmixovat na prášek a je hotovo. Tenhle sypký poklad lze smíchat s vodou, ale klidně ho přidejte i do smoothie, mléčných produktů a ranních cereálií. Fantazii se meze nekladou!

Zdroj: www.wellandgood.com, www.howtodoit.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat