Prostreno.cz

Potraviny, které miluje každá ženská pochva

Ženský klín, který je v pohodě, zdravý a připravený na milostné radovánky? Zaměřte se na jídelníček a dopřejte své pochvě optimální výživu!

Potraviny a nápoje, které učiní vaši vaginu šťastnou a zdravou, skutečně existují. Není to žádná divočina, jsou běžně k mání!

Voda

Voda je alfou a omegou života, což není žádné překvapení. Pití dostatečného množství vody může pomoci vašemu tělu zůstat hydratované, a dokonce přispívá k lubrikaci pochvy. Proto si hlídejte pitný režim a vždy s ním začněte již od samého rána. Večerní dohánění k ničemu nevede.

Bílý jogurt

Vhodné pH ženské vaginy by se mělo pohybovat v rozpětí 3,8 až 4,5. Vše, co žena dělá a jí, pH ovlivňuje. Až příště vyrazíte na nákup, odneste si z oddělení mléčných produktů bílý jogurt. Obsahuje laktobacily a další bakterie, jež upravují intimní mikroprostředí (1). Vhodný je i kefír!

Brusinková šťáva

Pití brusinkové šťávy plné kyselých sloučenin, které bojují proti špatným bakteriím, vám může pomoci předcházet a zmírňovat příznaky infekcí močových cest (2). Vybírejte si však šťávu bez přidaného cukru.

Česnek

Aromatický česnek patří k antimikrobiálním potravinám, jež působí v boji proti kvasinkovým infekcím (3).

Vejce

I když jejich cena v posledních dnech vyletěla nahoru, vejce mají skvělé mastné kyseliny, jejichž úkolem je mimo jiné zlepšit průtok krve a krevní oběh. Větší průtok krve je potřeba ke zvýšení přísunu kyslíku v intimní oblasti, což pomáhá eliminovat toxiny spojené s vaginální atrofií (chronickou vaginální suchostí).

Sladké brambory

Vitamin A, který se ukrývá ve sladkých bramborách, přispívá ke zdravým vaginálním a děložním stěnám a pomáhá produkovat hormony potřebné pro vitalitu a energii.

Sója

Fytoestrogeny v sóji pomáhají udržovat pochvu lubrikovanou, ale nepouštějte se do příliš zpracovaných věcí, jako jsou sójové hamburgery nebo nugety. Držte se osvědčených potravin, třeba tofu, tempehu nebo pasty miso.

Mandle a dýňová semínka

Mandle a dýňová semínka mají vysoký obsah zinku, který může normalizovat menstruační cyklus a regulovat hormony. Zinek také posiluje imunitní systém a zlepšuje náladu (4).

Pálivé chilli papričky

Pálivé papričky obsahují kapsaicin, látku stimulující krevní oběh a aktivitu nervových zakončení. To je dobré pro vzrušení. Nebo snad po něm.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9366906/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24308540/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/





Celkem 15 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat