Prostreno.cz

Bylinná afrodiziaka nakopnou spící libido

Chuť na sex už dlouho nějak postrádáte a to stejné se týká i partnera? Báječnou afrodiziakální medicínou je ženšen, šafrán nebo „obyčejný“ kopr!

V posteli už to dávno není, co bývalo? Běžný problém dlouhých vztahů i pracovně vytížených párů, připouští odborníci. Co ale s tím? Řekněme si upřímně, že ne každý má „koule“ na shánění modré pilulky, španělských mušek i farmaceutických prostředků slibujících dřevnatou erekci. Proč na to tedy nejít přes bylinky? Ty se dají koupit i bez pocitu studu a fungují také! Se kterými bylinnými afrodiziaky si hodit sexuální trojku?

Stimulant zvaný ženšen

Ženšen pravý (Panax ginseng) je druh rostliny z čeledi aralkovitých a někdy se mu říká i všehoj ženšenový (1). Tenhle dáreček působí jako silný adaptogen, což znamená, že zvyšuje odolnost organismu vůči stresu. Zvyšuje však ještě něco – chuť na sex, a to u obou pohlaví. Právě proto je legitimním přírodním afrodiziakem, jehož účinky se srovnávají právě s tou zmíněnou modrou pilulkou (2). V lékárně můžete říct, že sháníte něco na únavu, zlepšení paměti, posílení imunity i útlum zánětů, tyto účinky má ženšen prokazatelně také (3). Vůbec nikomu to nepřijde divné!

Šafrán má čarovnou moc

Šafrán se používá zejména ve francouzské, španělské a orientální kuchyni, a to k dochucení rýže, těstovin, ryb, drůbeže i mořských plodů. I tohle se dá naladit jako kamufláž, protože se před prodejcem můžete tvářit jako zapálený fanoušek vaření a kulinářských specialit. Ovšem pravda je taková, že i pouhá špetka šafránu pomáhá léčit jakékoli sexuální mužské i ženské dysfunkce (4), přičemž eroticky patřičně navnadí. Tenhle erotický recept si oblíbíte!

Nepodceňujme kopr

Pokud je pro vás šafrán příliš drahý a tedy i cenově nedostupný, je tu také něco za lidovku. Kdy jste měli naposledy v ruce i ústech takový kopr? Ten kromě toho, že reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a prospívá metabolismu (5), smyslně dráždí unavené a životem otrávené libido (6). Nevidíte to dnes na koprovku?

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Ženšen_pravý, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3861174/, (3) www.medicalnewstoday.com/articles/262982#benefits, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6727438/, (5) www.goodwholefood.com/health-benefits-dill-weed/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3596576/?_





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat