Prostreno.cz

Nejlepší nealkoholické nápoje na léto

Vychlazené nealko nápoje jsou v létě nutností, protože velké horko obvykle přináší i velkou žízeň. Lehké, ovocné a osvěžující – zde najdete nápady na studené nápoje a chladné letní nápoje bez alkoholu.

Místo toho, abyste se v létě uchýlili k přeslazeným prostředkům na uhašení žízně, můžete si lahodné nealkoholické nápoje snadno připravit sami. Jaké nápoje jsou v létě oblíbené? 

Ochucená voda 

Žádné kalorie, žádný tuk, žádný cukr, žádné přísady: voda je obzvláště lehký letní nápoj a zůstává osvěžujícím nápojem číslo jedna. Zda si vyberete kohoutkovou nebo minerální vodu, je věcí vkusu. Vodu ochuťte čerstvou limetkovou šťávou, citronem, mátou, zázvorem, trochou mraženého ovoce nebo domácí šťávou z kostek ledu. Jednoduše naplňte svůj oblíbený džus do formiček na led a zmrazte.

Džusový střik

Pokud je pro vás obyčejná voda příliš nudná, můžete si v horkých dnech dát osvěžující džus. Ale pozor: džusy jsou skutečné kalorické bomby a někdy obsahují tolik cukru jako cola. O něco zdravější mix se tedy skládá ze dvou třetin z vody a pouze z jedné třetiny ze šťávy. Vyhýbání se slazeným nápojům také prospívá zdraví zubů.

Čaj & ledový čaj 

„Co je dobré v mrazu, nemůže být špatné ani v horku!“ Na této radě je vlastně kus pravdy. V horkých dnech byste se měli vyhýbat studeným nápojům. Protože tělo kompenzuje teplotní šok produkcí tepla. Výsledek: potíte se. Proto může být v létě horký nebo teplý čaj tou nejlepší volbou. Pokud máte rádi o něco chladnější, nechte čaj jednoduše vychladnout nebo jej podávejte s kostkami ledu.

Nápoje s ovocem a zeleninou

Mnoho druhů ovoce a zeleniny má obzvláště vysoký obsah vody, což z nich dělá ideální letní svačiny. Meloun a okurka vedou žebříček osvěžujících štíhlých jídel. 

Ledová káva 

I v létě je káva pro někoho nutností, ale pokud chcete, může být i studená. Vyzkoušejte lahodné variace ledové kávy a najděte si svůj oblíbený nápoj na léto. Ráno se o tu správnou dávku energie postarají klasické studené nápoje nebo studené espresso. Kostky ledu do kávy, které můžete podávat s trochou ovesného mléka, jsou obzvlášť nízkokalorické. Pro trochu víc potěšení zkuste kávové smoothie s nádechem čokolády. 

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat