Prostreno.cz

Lehký a vzdušný mandarinkový koláč 

Konečně je zase čas mandarinek! Citrusové ovoce, na které jste celý rok čekali, je zpět a chutnější než kdy předtím. Tento čerstvý mandarinkový koláč s mandlovo-pistáciovým krémem je to pravé pro každého, kdo by si rád vychutnal zimní dezert s chutí lahodného exotického ovoce. Oříškový mandlovo-pistáciový krém dodá potřebnou chuť koření a dělá z koláče něco velmi zvláštního.

Mandarinkový koláč a mandlovo-pistáciový krém: V tomto receptu se kyselé snoubí se sladkým a oříškovou chutí.

Tento lehký a nadýchaný koláč z listového těsta je perfektním dezertem. Navíc je super snadný a především chutný! Krém je tradiční pasta z vajec, másla, cukru a mandlí, která se často používá v cukrárnách. Pistácie mu dodávají oříškovou chuť a samozřejmě pěknou zelenou barvu. Kdo má rád, může na závěr dortík posypat moučkovým cukrem nebo přidat kopeček šlehačky. A to nejlepší na tom je, že krém i celý dort je velmi snadný a rychlý! Vše je připraveno za pouhých 20 minut. Dalších 20 minut stráví v troubě a – et voilà – dezert je hotový. A my vám samozřejmě řekneme, jak se to dělá!

Recept na mandarinkový koláč s mandlovým a pistáciovým krémem

Ingredience (pro 3–4 osoby)

Na frangipane krém

50 gramů pistácií

50 gramů mandlí

75 g hnědého cukru

1 vejce

30 gramů změklého másla

Na podklad

8 mandarinek

trochu másla na smažení

1 polévková lžíce cukru

1 role listového těsta

1 lžíce nasekaných pistácií a/nebo nasekaných mandlí

moučkový cukr

šlehačka podle chuti

Postup

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní ohřev.

2 Na frangipane krém: Pistácie spolu s mandlemi a cukrem najemno rozdrťte v mixéru. Poté spolu s vejcem a máslem rozmixujte na roztíratelný krém.

3 Mandarinky oloupejte a orestujte na pánvi s máslem a cukrem, dokud nebudou krásně šťavnaté. Přebytečnou vodu slijte.

4 Listové těsto rozválejte a potřeme frangipane krémem. Nechte tenký okraj bez krému. Mandarinky úhledně rozložte na těsto a přehněte přes okraje. Pečte 20–30 minut.

5 Nechte vychladnout a podle chuti posypejte nasekanými pistáciemi a mandlemi. Poté posypejte moučkovým cukrem nebo podávejte se šlehačkou.

Dobrou chuť!

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-mandarinen-tarte-weihnachten





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat