Prostreno.cz

Špenátová omeleta jako ideální lehká snídaně

Rychlá vaječná omeleta se špenátem a vydatným celozrnným chlebem je jednou z nejlepších snídaní, pokud se snažíte o hubnutí.

Kombinuje totiž vejce nabitá bílkovinami s celozrnným chlebem plným vlákniny a špenátem bohatým na živiny. Bílkoviny v kombinaci s vlákninou vás zasytí na dlouhou dobu a nabijí vás energií na celé dopoledne.

V receptu není nejspíše nic, co byste dosud neznali. Příprava je opravdu velice snadná a rychlá, tudíž se nestihnete ani podívat na pytlík s koblihami a budete mít hotovo. Snídaně vás navíc zasytí mnohem více než koblihy, koláčky a další sladké pečivo k snídani, které postrádá důležité živiny. Zkuste to a uvidíte sami.

Špenátová omeleta

Ingredience

1 lžička řepkového oleje

1 hrnek baby špenátu

2 velká vejce, lehce rozšlehaná

Špetka soli

Špetka mletého pepře

1 plátek celozrnného chleba, opečený

Postup

1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte špenát a za častého míchání jej vařte do zvadnutí (přibližně 1 až 2 minuty). Špenát přesuňte bokem na talíř. Pánev otřete, znovu dejte na sporák na střední teplotu a přilijte lehce rozšlehaná vejce.

2 Zakružte pánví do všech stran, aby se vejce rovnoměrně rozlila po celé ploše pánve, a vytvořila se jednolitá omeleta. Posypejte špenátem z talířku, a opékejte.

3 Počkejte, dokud povrch omelety neztuhne (1 až 2 minuty), poté opatrně otočte a zlehka opečte i z druhé strany. Osolte a opepřete dle chuti.

4 Hotovou omeletu pak přeložte napůl a položte na opečený celozrnný plátek chleba, který by měl být omeletou zcela zakryt.

5 Posypejte dle chuti ještě čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka, bazalka apod.). Případně zlehka posypejte parmezánem.

Pokud nejste typ na „vaječné omelety“ a vždycky se vám trhají, ať děláte, co děláte, připravte si míchaná vejce – postupujte podle receptu, s tou výjimkou, že během opékání vejce sem tam promícháte vařečkou.  

Zdroj: názor autorky





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat