Prostreno.cz

Lehké cuketové placičky s mrkví

Bramboráky jsou v tuzemsku velmi oblíbeným jídlem. Nicméně jsou velmi kalorické, a nejde je tak jíst moc často, aniž by člověk nepřibral. Proto existuje odlehčená varianta této dobroty, a to v podobě cuketových placiček s mrkví. Jak si je připravit?

Cuketové placičky

Ingredience na 4 porce

2 velké mrkve

1 větší cuketa

1/2 hrnku strouhaného parmezánu

1/2 hrnku strouhanky/mouky

2 stroužky česneku

2 jarní cibulky, jemně nasekané

1 vejce

sůl a pepř podle chuti

olivový olej na smažení

Postup

1 Cukety a mrkev omyjte a nastrouhejte. Můžete použít struhadlo nebo kuchyňský robot s nástavcem na strouhání. Po nastrouhání vložte zeleninu do čisté kuchyňské utěrky nebo plátna a vymačkejte z ní přebytečnou vlhkost. Tento krok je nezbytný, aby se placičky příliš nerozmočily.

2 Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu a mrkev, prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, nastrouhaný parmazán, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vše promíchejte, dokud se směs dobře nespojí. Pokud se vám směs zdá příliš mokrá, můžete přidat ještě trochu strouhanky, aby se lépe spojila.

3 Naberte hrst směsi a vytvarujte z ní placičky silné asi půl centimetru. Placičky můžete udělat libovolně velké nebo malé. Na velké pánvi rozehřejte několik lžic olivového oleje na středně velkém plameni.

4 Jakmile se olej rozpálí, opatrně na pánev vložte cuketové a mrkvové placičky. Smažte je asi 3–4 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. V závislosti na velikosti pánve je možná budete muset připravovat po částech. Hotové placičky přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste z nich odstranili přebytečný olej.

5 Cuketové a mrkvové placičky podávejte horké, ozdobené dalším strouhaným parmazánem nebo oblíbenou omáčkou, například tzatziki, zakysanou smetanou nebo jogurtovou omáčkou.

Zdroj: www.chefjulierd.com/zucchini-carrot-fritters/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat