Prostreno.cz

Kde všude lze zužitkovat svěží citronový krém

Pokud jste to s přípravou citronového krému trochu přehnali, a zbyla vám velká sklenice této báječné dobroty, můžete ji zužitkovat v mnoha receptech. Dáte přednost mini trubičkám, nebo snad makronkám?

Citronový krém (lemon curd) si skvěle rozumí s dezerty, hlavně s dorty nebo košíčky. Máte nějaký navíc? Samozřejmě, že ho lze sníst „jen tak“, ale není to plýtvání? Radši jej zpracujte trochu kreativněji! Jaké máte možnosti?

Citronové cupcaky

Cupcake a citronový krém? Úžasné spojení! Nejdříve cupcake potřete krémem a ten poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte dortíkem tak, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro. Mimochodem, víte, jaký je rozdíl mezi cupcakem a muffinem? Muffin je buchta, kdežto cupcake ozdobený dort, který leckdy připomíná umělecké dílo.

Makronky a palačinky

Makronky jsou sofistikované dezerty, které si můžete udělat čistě jen pro radost, nebo jimi potěšit své blízké. Polovinu makronek namažte citronovým krémem a polovinu našlehaným mascarpone. Pokud si chcete práci urychlit, použijte cukrářský sáček a citronový krém i mascarpone na makronky nastříkejte. Spojte a nechte v lednici rozležet. Kdyby vám náhodou nějaký krém i přesto zůstal, ke snídani si dejte palačinky. (Krém jinak v lednici vydrží dva až tři týdny.)

Citronový dort

Čekáte návštěvu, nebo prostě máte chuť na něco sladkého? Upečte piškotové těsto, korpus dvakrát prořízněte, naplňte citronovým krémem, sestavte a pomažte i boky a vrchní patro. Uložte do ledničky, aby krém trochu ztuhl. Hotový dortík se podle libosti dá potáhnout marcipánem nebo fondánem, případně dozdobit podle chuti a nálady.

Citronový dezert s páleným sněhem

Citronový krém nalijte do vysokých silnostěnných sklenic a nechte dobře vychladit. Z bílku ušlehejte tuhý sníh a s pomocí lžíce jej přidejte do sklenic. Ty postavte na plech, vložte je pod rozpálený gril (například v troubě) a sníh nechte lehce ožehnout. Každou sklenici ozdobte. K tomuto účelu se hodí kolečka citronu, piškoty nebo cukrářské zdobení.

Mini trubičky

Stačí, když si koupíte listové těsto. Rozválejte ho na tenko a nařežte na zhruba dvoucentimetrové proužky, které ještě překrojte příčně napůl. (Získáte asi 26 kusů trubiček.) Každý proužek těsta namotejte na malou cukrářskou trubičku, přendejte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem s vodou a dejte péct. Upečené trubičky nechte vystydnout (na mřížce) a poté je naplňte citronovým krémem. Na závěr ještě můžete pocukrovat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat