Ingredience na
- 300 g
hladké mouky
- 1 špetka
soli
- 150 g
tmavého třtinového cukru
- 0.5 lžíce
mleté skořice
- zarovnaná
- 1 hrnek
vlašských ořechů
- opražených a nasekaných
- 160 g
změklého másla
- 0.5 lžičky
kypřicího prášku
- 0.5 lžičky
jedlé sody
- 2 ks
vajev
- 230 g
zakysané smetany
- 1 lžička
dřeně vanilkového lusku
- 0.5 hrnku
směsi kandovaného ovoce
- 70 g
peciček hořké čokolády
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání formy
- Na posypání
- 3 lžíce
plátků mandlí
- Na přeliv
- 2 lžíce
medu, nebo javorového sirupu
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
TIP:
Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené,nebo mražené brusinky. Pokud použijete mražené brusinky promíchejte je s 1 lžíci hrubé mouky a pak je přidejte do těsta. Bábovku můžete připravit i bez medového přelivu. Místo medu můžete taky použít citronovou polevu.