Jeřabinový likér
Ačkoli jeřabiny dozrávají koncem srpna, se sklizní je nejlepší počkat si na září – u jeřabin platí, že čím jsou zralejší, tím lépe chutnají . Buďte trpěliví,čím déle se nechá likér stát , tím lépe chutná .
-
-
1456 kJ / 348 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy50g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 kg
jeřabin
- 1 ks
pomeranč
- 2 ks
tenké plátky čerstvého zázvoru
- 1 ks
celé skořice
- 8 ks
hřebíčků
- 500 g
pískového cukru
- 700 ml
60 % alkoholu
- nebo vodky
Postup přípravy
- Bobule důkladně opláchněte , vyberte špatné plody, stonky a nečistoty .
- Jeřabiny promíchejte s cukrem , přidejte nakrájený pomeranč bez kůry , můžete použít i pomeranč s kůrou , ale je třeba důkladně odstranit bílou dužinu .
- Přidejte hřebíček , skořici , plátky zázvoru a ještě jednou jemně promíchejte .
- Vše nasypte do vhodné skleněné nádoby, zalijte alkoholem, dobře uzavřete víčkem a uložte na temné místo na 1-2 měsíce.
- Likér přefiltrujte přes filtr na kávu , nebo plátýnko , podle potřeby můžete dolít převařenou vodou .
TIP:
Pokud nemáte velkou sklenici , použijte dvě menší .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: