Prostreno.cz

Pečený baklažán

Recept na vynikající zeleninový pokrm z baklažánů, které jsou velmi oblíbené např. v řecké kuchyni a připravují se na mnoho způsobů.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 291 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý baklažán překrojte na polovinu a nožem povrch nařízněte do tvaru kostek. Osolte a nechte půl hodiny stát (tzv. opotit).
  2. Mezitím našlehejte prolisovaný česnek, zázvor, med a sójovou omáčku. Baklažán opláchněte pod vodou a osušte.
  3. Dejte do zapékací misky, přelijte marinádou a pečte v troubě při 200°C asi 25 minut.

TIP:

Lilek sám o sobě téměř nemá chuť, proto ho mnoho lidí doma nepřipravuje. Přitom je velmi vhodný jako dietní pokrm při žaludečních a střevních chorobách a při onemocněních souvisejících s látkovou výměnou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,50g
  • Sacharidy:

    145,00g
    • Cukry:

      87,60g
  • Tuky:

    1,48g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
124 kJ

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
650 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
325 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený baklažán

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat