Prostreno.cz

Bramborové karbanátky

Karbanátky nemusí být vždy jen masové ,vyzkoušejte karbanátky z brambor a sýra s pikantní kořenicí směsí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor - stejně velkých
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra - dle vlastní chuti
  • 1 lžička směsi pikantního mexického koření (mix)
  • 2 ks vyšlehaná vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky - nebo kukuřičné krupice
  • 0.5 hrnku nasekané zelené petrželky - nebo pažitky
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka . Uvařené brambory sceďte.
  2. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  3. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou ,zelenou petržel , nebo pažitku .
  4. Podle potřeby osolte ,přidejte mouku ,nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte karbanátky ,které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  6. Opečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.

TIP:

Nemusíte použít pikantní kořenící směs, přidejte vaši oblíbenou směs koření




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,30g
  • Sacharidy:

    101,10g
    • Cukry:

      0,53g
  • Tuky:

    101,06g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat