Ingredience na
- K podávání
- 250 ml
hustého , bílého jogurtu
- 1 lžíce
nastrouhané kůry z bio limetky
- 2 lžíce
limetkové šťávy
- 1 lžička
medu
- 1 stroužek
prolisovaného česneku
- malý stroužek
- 2 špetky
soli
- K přípravě
- 250 g
sýra Halloumi
- 3 ks
malé zelené papriky
- nejlépe jemně pálivé
- 12 plátků
anglické slaniny
- nebo podle potřeby
- 6 ks
malých snítek rozmarýnu
- Na marinádu
- 100 ml
olivového oleje
- 1 stroužek
prolisovaného česneku
- 1.5 lžíce
nastrouhané citronové kůry
- 1 lžíce
sušeného oregana
- Na vymazání
- 1 lžíce
oleje
TIP:
Halloumi je tradiční sýr původem z Kypru. Vyrábí se z kombinace mlék a do sýrového těsta se nepřidává kultura mléčného kysání. Svou výslednou konzistencí může připomínat mozzarellu. Je charakteristický svou polotvrdou konzistencí a mírně slanou chutí.