Polévka z červené řepy
Červená řepa je skvělá , zdravá surovina , která poskytuje spoustu možností využití. Můžete ji jíst zasyrova , zavařenou, pečenou i vařenou. Hodí se jako příloha, do salátů, slaných koláčů , nebo k přípravě smoothie.
-
1h a 5min
30min příprava
35min vaření
-
234 kJ / 55 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 500 g
červené řepy
- 1 ks
cibule
- oloupaná , nakrájená na kostičky
- 2 stroužky
česneku
- oloupaný , nakrájený na plátky
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
mrkev
- 2 ks
brambory
- 200 g
šunky
- 2 l
vody
- 1.5 kostky
bio zeleninového vývaru
- 2 ks
bobkové listy
- 2 špetky
kmínu
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého černého pepře
- 1 lžička
cukru
- nebo podle chuti
Postup přípravy
- Červenou řepu omyjte , oloupejte a nakrájejte / nebo nastrouhejte / na nudličky .
- Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte rovněž na nudličky .
- Šunku nakrájejte na kostičky.
- Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
- Přidejte vodu , bio vývar , bobkový list , kmín , nakrájenou zeleninu a polévku vařte , až bude zelenina měkká .
- Přidejte šunku , podle potřeby dochuťte solí , pepřem , cukrem a vařte 5 minut .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: