Ingredience na
- K přípravě
- 300 g
konzervovaného hrášku s mrkví
- ve slaném nálevu
- 400 g
vařené drobnozrnné zelené čočky
- 1 ks
středně velká šalotka
- 4 snítky
zelené petrželky
- jemně nakrájené
- Na zálivku
- 1 lžička
dijonské hořčice
- 1 lžíce
červeného vinného octa
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 4 lžíce
olivového oleje
- 1 lžička
pískového cukru
TIP:
V syrovém suchém stavu má čočka puy zelenou barvu, ale vařením zhnědne jako česká čočka. Nerozvaří se, je křehká a pevná, má vynikající chuť . Drobná černá zrnka čočky Beluga vypadají trochu jako kaviár . Má jemně oříškovou chuť a výborně drží tvar . K přípravě můžete použít klasický , sterilovaný hrášek a vařenou mrkev , nakrájenou na nudličky.