Prostreno.cz

Drobenkový koláč se strouhanými jablky

Drobenkový koláč se strouhanými jablky je tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento koláč je ideální na slavnostní večeře, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným.

  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 874 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy29g
tuky9g

Ingredience na

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 100 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 4 ks středně velká jablka
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku, cukr, vejce, máslo, prášek do pečiva a sůl dohromady a vypracujte těsto
  2. Jablka oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicí
  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválejte a položte na dno vymazané formy
  4. Na těsto rozprostřete strouhaná jablka a zakryjte druhou polovinou těsta
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut

TIP:

Před podáváním koláč posypte moučkovým cukrem pro extra sladkou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,30g
  • Sacharidy:

    320,36g
    • Cukry:

      112,80g
  • Tuky:

    94,22g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 208 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Míša řezy

(2 hlasů)
45min
1301 kJ

Kokosové řezy

(3 hlasů)
35min
1100 kJ

Hraběnčiny řezy

(2 hlasů)
1h a 5min
1068 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Drobenkový koláč se strouhanými jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat