Prostreno.cz

Křenová polévka

Křenová polévka je tradiční české jídlo, které je známé svou pikantní chutí a výrazným aroma. Je ideální pro chladné dny, kdy potřebujete něco, co vás zahřeje a zasytí.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 1 l vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 ml smetany
  • Petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek
  2. Přidáme mouku a smažíme, dokud nezačne hnědnout
  3. Přidáme křen a smažíme další minutu
  4. Přilijeme vývar a vaříme 15 minut
  5. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu
  6. Povaříme dalších 5 minut a poté polévku rozmixujeme
  7. Před podáváním ozdobíme petrželkou

TIP:

Pokud chcete polévku pikantnější, přidejte více křenu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,62g
  • Sacharidy:

    149,20g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    120,53g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Dršťková polévka

(2 hlasů)
2h a 15min
126 kJ

Čočková polévka

(1 hlasů)
40min
267 kJ

Uzená polévka

(1 hlasů)
1h a 15min
528 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Křenová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat