Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka plněná fíky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 80 g anglické slaniny - nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks cibule
  • 500 g fíků
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 3 lžíce másla
  • 200 ml vermutu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku rozkrojte, aby vznikl plát. Maso osolte a opepřete. Na plát masa rozložte plátky slaniny a pak nakrájené fíky. Pár fíku odložte. Maso stočte a ovažte potravinovou nití.
  2. V kastrolu s rozehřátým máslem roládu ze všech stran opečte dozlatova. V průběhu opékání přidejte k masu nakrájenou cibuli.
  3. Opečené maso podlijte vermutem, přikryjte a duste přibližně 50 minut. Asi 20 minut před dokončením přidejte k masu zbývající fíky a nasekaný kopr.
  4. Hotové maso nakrájejte na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,00g
  • Sacharidy:

    112,80g
    • Cukry:

      30,14g
  • Tuky:

    124,65g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečená vepřová panenka

(16 hlasů)
55min
625 kJ

Medajlonky na červeném víně

(17 hlasů)
35min
747 kJ

Vepřová panenka s rajčaty

(14 hlasů)
30min
429 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

heenna
17.05.2016
hedvika
08.05.2016
Anonym
04.04.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat