Prostreno.cz

Krémová polévka z hrachových lusků

Rychlá polévka z hrášku.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 117 kJ / 28 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 kg hrachových lusků
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l vody
  • 2-3 lžíce sypkého zeleninového vývaru
  • 1 špetka vody
  • 1/4 svazku čerstvého koriandru
  • 1 ks limetky

Postup přípravy

  1. Hrášek vyloupejte, vložte do cedníku a propláchněte pod studenou vodou.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli.
  3. Oloupejte a nakrájejte cibuli. V hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli se špetkou soli.
  4. Zalijte vodu, přidejte zeleninový vývar, část koriandru - zbytek odložte na zdobení, přiveďte k varu a přidejte hrášek. Vařte asi 25 minut na mírném ohni.
  5. Polévku dochuťte solí, limetkovou šťávou, rozmixujte a podávejte se snítkou koriandru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,90g
  • Sacharidy:

    36,50g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    119,35g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 28 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

(40 hlasů)
35min
512 kJ

Hrášková polévka

(17 hlasů)
40min
211 kJ

Hrášková polévka s kuřecím masem

(12 hlasů)
40min
312 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z hrachových lusků

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat