Prostreno.cz

Celerová polévka

Polévka z pečeného celeru.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 8 stonků řapíkatého celeru - nakrájeného na 2 cm kousky
  • 1/2 ks čerstvého fenyklu - jemně nakrájeného
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 ks středně velkých brambor - oloupaných a nakrájených na kostky
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Celer, fenykl a stroužky česneku vložte do malé zapékací misky, osolte, opepřete, zakápněte olejem a důkladně promíchejte.
  2. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40-45 minut, občas promíchejte.
  3. Brambory uvařte ve vývaru doměkka, pak přidejte pečenou zeleninu a polévku rozmixujte.
  4. Přidejte smetanu, podle potřeby dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,52g
  • Sacharidy:

    149,30g
    • Cukry:

      13,73g
  • Tuky:

    141,14g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z hrášku

(13 hlasů)
50min
284 kJ

Mrkvová polévka s kari kořením

(15 hlasů)
35min
232 kJ

Polévka z karamelizovaného pórku

(11 hlasů)
45min
288 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat