Prostreno.cz

Vinná rybí polévka

Zimní polévka s bílým vínem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 15min

    40min příprava

    35min vaření

  • 493 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g filé z tresky
  • 1 ks citronu
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička kayenského pepře
  • 2 ks červené cibule
  • 50 g pórku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 ks koření hřebíčku
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 700 ml rybího vývaru
  • 500 g brambor

Postup přípravy

  1. Filé nakrájejte na kousky a pokapejte citrónovou šťávou. Nechte 30 minut v lednici.
  2. Oloupanou cibuli a pórek nakrájejte na kolečka.
  3. Na rozehřátém oleji orestujte cibuli, pórek, přidejte hřebíček, bobkový list a míchejte 5 minut.
  4. Přidejte víno, vývar a vařte 10 minut.
  5. Pak přidejte oloupané, nakrájené brambory a vařte 5 minut.
  6. Po pěti minutách přidejte rybí maso a povařte ještě 10-15 minut, vařte tak dlouho, aby se rybí maso zcela nerozpadlo.
  7. Dochuťte solí, kayenským pepřem a podávejte s nakrájeným citrónem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,60g
  • Sacharidy:

    242,60g
    • Cukry:

      17,73g
  • Tuky:

    129,91g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Rajská polévka s pestem

(17 hlasů)
50min
480 kJ

Studená avokádová polévka

(16 hlasů)
20min
512 kJ

Kuřecí vývar se špenátem

(14 hlasů)
25min
228 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vinná rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat