Prostreno.cz

Lilková pomazánka

Pomazánka z pečeného lilku a ořechů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1164 kJ / 278 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy37g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks velkého lilku
  • 80 g vlašských ořechů - jemně nasekaných
  • 2 lžíce čerstvé máty - nasekané
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 ks pita chleba
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Lilek zabalte pevně do alobalu,položte na plech a pečte při 200 °C 45 minut až 1 hodinu, podle velikosti lilku, upečený nechte mírně vychladnout.
  2. Z lilku vydlabejte dužinu a rozmixujte v mixéru, pyré dejte stranou.
  3. Na suché pánvi orestujte vlašské ořechy, přidejte mátu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a promíchejte.
  4. Směs promíchejte s lilkovým pyré a parmazánem.
  5. Podávejte s pita chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,90g
  • Sacharidy:

    192,90g
    • Cukry:

      15,84g
  • Tuky:

    202,88g
  • Vláknina:

    47,21g

Aktivita pro spálení: 278 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Vajíčková pomazánka

(10 hlasů)
30min
907 kJ

Rozhuda s řeřichou

(7 hlasů)
15min
268 kJ

Pikantní pomazánka na toasty

(15 hlasů)
25min
477 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Lilková pomazánka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat