Medovník
lahodný, voňavý,medový………. receptů je spousta…tady je jeden k vyzkoušení
-
1h a 35min
60min příprava
35min vaření
-
2010 kJ / 480 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy31g
tuky35g
Ingredience na
- 1 plechovka
karamelového salka
- Na krém
- 250 g
másla
- Na obalení
- 150 g
mletých vlašských ořechů
- Na potření
- 4 lžíce
rumu
- 5 lžic
překapávané silné černé kávy
- Na těsto
- 30 g
másla
- 2 lžíce
lesního medu
- 100 g
cukru moučka
- 250 g
hladké mouky
- 1 ks
vejce
- 1 lžíce
jedlé sody
Postup přípravy
- Ve vodní lázni zahřívejte máslo, vejce, cukr a med.
- Za stálého míchání postupně přidávejte prosetou mouku a jedlou sodu.
- Promíchejte a vypracujte těsto.Nechte chvíli odležet.
- Na pomoučeném válu těsto rozdělte na pět stejných dílků,ostupně je rozválejte na tenké pláty a vykrajujte je podle formy. Z odkrojků vypracujte šestý díl, takže ve finále budete mít šest placek.
- Pláty pečte v troubě předehřáté na 180 °C 4–5 minut.
- Na krém vyšlehejte změklé máslo do husté hmoty elektrickým šlehačem.
- Postupně do másla přidávejte karamelové salko.
- Po vychladnutí každý upečený plát potřete černou překapávanou kávou s rumem a pak i krémem,potřete jím i boky medovníku.
- Celý medovník posypte mletými ořechy, střed můžete posypat strouhanou čokoládou.
- Před podáváním nechte moučník v chladu uležet aspoň 24 hodin.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: