Jablečné lívanečky
jednoduché lívanečky, k čaji, kávě, ke snídani, na večeři ,dětem k obědu,nebo ke svačině
-
1h a 20min
60min příprava
20min vaření
-
640 kJ / 152 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy24g
tuky3g
Ingredience na
- 700 ml
vlažného mléka
- 400 g
polohrubé mouky
- 2 ks
vejce
- 20 g
droždí
- 2 lžíce
krupicového cukru
- 1 špetka
soli
- 1-2 ks
jablka
- nakrájené na tenké plátky
- K podávání
-
skořicový cukr
-
rozpuštěné máslo
- Na smažení
-
olej
Postup přípravy
- Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a trochu mléka. Počkejte asi deset minut, aby vzešel kvásek.
- Prosetou mouku nasypte do mísy, přilijte vzešlý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25-30 minut, až se objem zdvojnásobí.
- Smažte lívance v pánvi na tenké vrstvě rozpáleného oleje, nejlépe v lívanečníku.
- Po otočení lívanečku položte na lívanec velmi tenké plátky jablek a dopečte
- Podávejte posypané skořicovým cukrem a šlehačkou ,nebo pokapané máslem
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: