Prostreno.cz

Rýžový dezert s granátovým jablkem

Lehký odpolední dezert z rýže.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy25g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g krátké rýže
  • 2 lžíce máku
  • 50 g cukru
  • 750 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 ks velkého granátového jablka - na omáčku
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Mléko s rýží a špetkou soli uvařte. Před koncem vaření přimíchejte mák a cukr. Rozkrojte granátové jablka a lžíci vyberte vnitřek. 3/4 rozmixujte a přeceďte do kastrůlku. Přidejte cukr a přiveďte k varu.
  2. Pak přidejte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a povařte jen 2 minuty. Nechte vystydnout. Studenou rýži dejte do vodou vypláchnutých formiček např. na pudink.
  3. Vyklopte na talířky, přelijte omáčkou a ozdobte zbylými jadérky granátového jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,10g
  • Sacharidy:

    406,20g
    • Cukry:

      209,00g
  • Tuky:

    45,20g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
562 kJ

Rýže s ovocem

(16 hlasů)
35min
573 kJ

Kokosová rýže

(11 hlasů)
1h a 45min
887 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový dezert s granátovým jablkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat