Prostreno.cz

Pojištění odpovědnosti aneb Pojištění na blbost má řadu výhod, které oceníte v každodenním životě

03.10.2022 | Tipy a triky

Máte někdy dny, kdy připomínáte hrom do police nebo slona v porcelánu? Na co sáhnete, to vám spadne z rukou a bojíte se, jakou škodu nechtěně způsobíte? Takové dny má čas od času každý z nás. Vhodným řešením, jak se v takových dnech nebát opustit bezpečí postele a vyrazit do ulic, je sjednání si pojištění na blbost. Jaké přínosy pro vás toto pojištění bude mít?

Celá rodina pod jednou pojistnou smlouvou

Bydlíte-li ve společné domácnosti se svou rodinou, pojištění odpovědnosti se zpravidla vztahuje na všechny její členy. Když tedy vaše dítě omylem při hře vysklí sousedovi okno, nebo váš partner v obchodě způsobí škodu při shození celého regálu s pečivem, pojištění odpovědnosti vám bude krýt záda.

Zvířecí mazlíčci jsou také součástí rodiny

Celá řada pojistných smluv dokonce myslí i na další členy domácnosti – zvířecí mazlíčky. Konečně vám tedy spadne kámen ze srdce, až vaše kočka opět shodí květináče na oknech u sousedů a váš pes přinese domů další sousedovu slepici, samozřejmě v tlamě a bez jakýchkoli známek života.

Proč pojištění na blbost?

Přemýšlíte nad tím, proč se pojištění odpovědnosti lidově nazývá pojištění na blbost? Protože přesně v takových situacích, přichází v platnost. Mnohdy totiž v našich životech nastanou tak absurdní situace, které by nenapadly ani špičkové scenáristy klasických komedií. Je tedy lepší být připraveni na vše a nenechat se ničím rozhodit. Zkrátka mít takovou jistotu, i v době nejistoty.

Sjednání si pojištění odpovědnosti sice není ze zákona povinné, ale v některých případech je důrazně doporučováno. Rodiny s malými dětmi a zvířecími mazlíčky ho například velice ocení. Ale i lidé, kterým čas od času padá z rukou vše, co může, určitě uznají, že je uzavření pojištění na blbost smysluplné.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat