Prostreno.cz

Oleje zabraňující krepatění vlasů

Kudrnaté a suché vlasy mohou být poměrně náročné na údržbu. Jak je efektivně a bleskurychle zkrotit? Pro extra péči sáhněte po olejích, které je promění v lesklou a poddajnou hřívu!

Za krepatěním vlasů stojí vlhkost. Vnější vrstva vlasů je pórovitá, a proto prameny snadněji absorbují vlhkost ze vzduchu. Do jisté míry to nevadí, pokud se vody ve vlasech nenahromadí až příliš. Vítej, krepatý efekte! Taky s ním válčíte? Povolejte tyhle běžně dostupné oleje!

Kokosový olej

Pokud jsou vaším hlavním problémem krepaté vlasy, kterým také chybí síla, pak je pro vás kokosový olej tou správnou volbou. Bývá nabitý kyselinou laurovou, jež vám do vlasů pomůže přidat protein a dodat jim intenzivní sílu. Zároveň kadeře hluboce vyživuje, protože proniká hluboko do kořínků. Kokosový olej můžete vmasírovat přímo do pokožky hlavy.

Makadamiový olej

Velmi hrubé a suché vlasy si zaslouží olej makadamiový, jež se považuje za super bohatý a vyživující prostředek. Makadamiový olej se získává z makadamových ořechů a je obohacen o mastné kyseliny. Ty z něj dělají jeden z nejlepších vlasových olejů pro suché a krepaté vlasy, kterým dodává potřebnou hydrataci.

Hroznový olej

V případě, že toužíte po oživení svých poškozených pramenů, hroznový olej může být vaší tajnou zbraní. Vlasům dodává lesk, snižuje vypadávání, zlepšuje pevnost pokožky hlavy a vyhlazuje roztřepené konečky. Přidejte pár kapek do svého oblíbeného šamponu!

Avokádový olej

Avokádový olej je zásobárnou kyseliny olejové a mononenasycených tuků. To mu umožňuje proniknout skrz vaše vlasy a dodat jim potřebnou hydrataci. Jedná se o skvělý olej pro krepaté vlasy, které jsou poškozené a lámavé.

Olivový a mandlový olej

Používání olivového oleje nebo vlasových přípravků s jeho obsahem je pro mnohé svatým grálem. Olivy jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají udržovat zdraví pokožky hlavy. Olivový olej snižuje poškození kadeří a dodává jim vlhkost. Také minimalizuje vypadávání, zabraňuje předčasnému šedivění vlasů, a když se spáruje s olejem mandlovým, má dvojnásobnou sílu. Pro optimální výsledky byste tuhle dvojku měli aplikovat na vlasy a pokožku hlavy po dobu alespoň tří až čtyř měsíců. Výsledek ovšem stojí za to.

Zdroje: www.elle.com/uk/beauty/hair/articles/g31440/best-hair-oil-for-thick-and-frizzy-hair/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat