Prostreno.cz

5 koktejlů z ledničky: Proti stárnutí, pro lepší milování i proti stresu

Jste věčně unavená, máte povadlou a nezdravě vyhlížející pleť a cítíte se ve třiceti na padesát? Ještě než vyrazíte do lékárny pro nějaké léky či doplňky zdraví, zkuste některý z následujících, čistě přírodních životabudičů!

Koktejl pro krásnou pleť – okurkový

Okurka se z 90 % skládá z vody, takže tělo skvěle hydratuje a také ochlazuje. Navíc obsahuje i několik důležitých minerálů, které napomáhají rovnováze organismu. Dokáže navrátit pleti jas a zdravý vzhled.
Jak na něj:
Hoďte do odšťavňovače 1 až 2 okurky. Abyste vylepšili chuť a přidali nějakou sladkost, můžete přihodit i kousek jablka (podle chuti).

Koktejl proti stárnutí – borůvkovo-jahodovo-řepovo-kapustový

Při vší té záplavě stresu, který zažíváme každý den, se nelze divit, že občas přemýšlíme, kolik nám to vlastně je a proč se cítíme jako stařenky a stařečci. K boji s tímhle pocitem (a také pro krásnou, mladistvou pleť) se skvěle hodí koktejl plný antioxidantů. Nebojte se neobvyklé kombinace, uvidíte, že si pochutnáte (a jak prospějete svému organismu)!
Jak na něj:
Do odšťavňovače vložte asi šálek borůvek, ½ šálku jahod, 1 velký kapustový list a ½ menší červené řepy. Šťávu smíchejte s 1 a ½ šálku vody nebo mléka (nebojte, dobré jsou obě varianty).

Koktejl pro lepší milostný život – celerový

To nejsou jen pověry, že celer působí jako afrodiziakum. Tak proč toho nevyužít, navíc ve formě plné vitaminů a minerálů (a úžasné chuti)?
Jak na něj:
V odšťavňovači nechte „vyšťavit“ 2 velké celerové stvoly (z řapíkatého celeru), ½ banánu, kousek zázvoru (podle chuti), ½ avokáda, hrstku bazalky. Pokud je budete mít, přidat můžete i 2 až 3 fíky. Smíchejte se 2 šálky kokosového džusu (nejlépe neslazeného).

Koktejl pro imunitní systém – brokolicovo-česnekovo-řepový

Brokolice patří k tzv. super potravinám. Je bohatá na antioxidanty, vitaminy, minerály. Do tohoto koktejlu patří navíc i česnek, který je silně antibakteriální. Obě suroviny tak společně posilují imunitu a bojují proti virům a bakteriím.
Jak na něj:
Do odšťavňovače dejte malou červenou řepu, 3 malé mrkve, 8 celerových řapíků, pár růžiček brokolice a 2 stroužky česneku.

Koktejl proti stresu – mrkvovo-špenátový

Dvě zeleniny, které se skvěle doplňují nejen chutí, ale i obsahem důležitých vitaminů a minerálů. Navíc v sobě mají látky, jež pomáhají zlepšovat náladu a bojovat proti stresu.
Jak na něj:
„Odšťavte“ 2 velké hrsti čerstvého špenátu se 3 růžičkami brokolice, 3 řapíky celeru a 1 velkou (nebo 2 malé) mrkev.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat