Prostreno.cz

Potraviny, které miluje každá ženská pochva

Ženský klín, který je v pohodě, zdravý a připravený na milostné radovánky? Zaměřte se na jídelníček a dopřejte své pochvě optimální výživu!

Potraviny a nápoje, které učiní vaši vaginu šťastnou a zdravou, skutečně existují. Není to žádná divočina, jsou běžně k mání!

Voda

Voda je alfou a omegou života, což není žádné překvapení. Pití dostatečného množství vody může pomoci vašemu tělu zůstat hydratované, a dokonce přispívá k lubrikaci pochvy. Proto si hlídejte pitný režim a vždy s ním začněte již od samého rána. Večerní dohánění k ničemu nevede.

Bílý jogurt

Vhodné pH ženské vaginy by se mělo pohybovat v rozpětí 3,8 až 4,5. Vše, co žena dělá a jí, pH ovlivňuje. Až příště vyrazíte na nákup, odneste si z oddělení mléčných produktů bílý jogurt. Obsahuje laktobacily a další bakterie, jež upravují intimní mikroprostředí (1). Vhodný je i kefír!

Brusinková šťáva

Pití brusinkové šťávy plné kyselých sloučenin, které bojují proti špatným bakteriím, vám může pomoci předcházet a zmírňovat příznaky infekcí močových cest (2). Vybírejte si však šťávu bez přidaného cukru.

Česnek

Aromatický česnek patří k antimikrobiálním potravinám, jež působí v boji proti kvasinkovým infekcím (3).

Vejce

I když jejich cena v posledních dnech vyletěla nahoru, vejce mají skvělé mastné kyseliny, jejichž úkolem je mimo jiné zlepšit průtok krve a krevní oběh. Větší průtok krve je potřeba ke zvýšení přísunu kyslíku v intimní oblasti, což pomáhá eliminovat toxiny spojené s vaginální atrofií (chronickou vaginální suchostí).

Sladké brambory

Vitamin A, který se ukrývá ve sladkých bramborách, přispívá ke zdravým vaginálním a děložním stěnám a pomáhá produkovat hormony potřebné pro vitalitu a energii.

Sója

Fytoestrogeny v sóji pomáhají udržovat pochvu lubrikovanou, ale nepouštějte se do příliš zpracovaných věcí, jako jsou sójové hamburgery nebo nugety. Držte se osvědčených potravin, třeba tofu, tempehu nebo pasty miso.

Mandle a dýňová semínka

Mandle a dýňová semínka mají vysoký obsah zinku, který může normalizovat menstruační cyklus a regulovat hormony. Zinek také posiluje imunitní systém a zlepšuje náladu (4).

Pálivé chilli papričky

Pálivé papričky obsahují kapsaicin, látku stimulující krevní oběh a aktivitu nervových zakončení. To je dobré pro vzrušení. Nebo snad po něm.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9366906/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24308540/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/





Celkem 15 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat