Prostreno.cz

8 malých pomocníků pro snazší hubnutí. Znáte je?

Pokud chceme shodit nějaké to kilo, musíme hlavně přemýšlet nad tím, co si naložíme na talíř. A dobrá zpráva je, že existují potraviny, které nám v našem snažení dokážou pomoci!

1. Citronová šťáva

Je výhodná hned z několika důvodů – jednak podporuje metabolismus a tím i spalování tuků, jednak umí „nakopnout“ trávení a do třetice všeho dobrého je velmi dobrým, zdravým, nekalorickým a univerzálním ochucovadlem.

2. Kozí sýr

Zkuste klasický sýr z kravského mléka vyměnit za sýr kozí! Obsahuje mnohem méně kalorií, a protože je o něco výraznější než klasický kravský nebo ovčí sýr, nesníte ho najednou tolik! Svému tělu přitom dodáte všechny potřebné živiny, jež získává ze sýrů.

3. Nízkotučné mléko

Spousta lidí v něm vidí jen bílou „obarvenou vodu“, protože když to „není tučné, nemůže to být pravé mléko“, ale to je omyl. Nízkotučnému mléku byste měli přenechat místo ve svém jídelníčku – obsahuje kvalitní bílkoviny i vápník jako jeho tučnější kolegové, ale jen minimum kalorií. Zkuste si jej dát k odpolední svačině. Zasytí vás (díky bílkovinám), ale nepodepíše se negativně na vaší postavě.

4. Banány

Ano, banány jsou plné cukru a tím i kalorií, ale neznamená to, že bychom se jim měli vyhýbat, chceme-li nějaké to kilo shodit. Naopak! Podle jednoho výzkumu (provedeného Chicago Research Foundation) dokážou banány velmi rychle vyslat do našeho mozku signál, že jsme nasycení, a tak toho nesníme tolik. Proto se vyplatí sáhnout při odpolední svačině právě po tomto ovoci než třeba po chlebu s máslem nebo bagetě z automatu na jídlo – ve výsledku toho totiž nesníme tolik, a přesto nebudeme mít hlad.

5. Kaki

A když už jsme u toho ovoce – tenhle oranžový a nesmírně lahodný plod (jen musí být zcela zralý, jinak je trpký) patří k těm nejméně kalorickým, takže se nemusíte při jeho konzumaci nijak zvláště omezovat. Uspokojí chuť na sladké a nezpůsobí žádné výčitky, natož kila navíc!

6. Houby

Houby jsou skvělou součástí zdravého jídelníčku, chceme-li zhubnout! Obsahují spoustu vlákniny, jsou bohaté na důležité minerály a sacharidy. Dokážou rychle zasytit, a navíc na poměrně dlouhou dobu. Jediné jejich nebezpečí je, že se až příliš necháváme unést při jejich přípravě… Smaženice či obalované houby nejsou právě dietní. Zkuste proto najít o něco zdravější recepty.

7. Opláchnutá zelenina

Pokud při vaření používáte nakládanou zeleninu (např. fazole či kukuřici z konzervy), vždy ji nejprve propláchněte vodou, abyste z ní spláchli všechen nálev. Proč? Nejrůznější láky apod. totiž nepatří právě k nejdietnějším pochoutkám, a tak jejím propláchnutím zbavíte zeleninu přebytečných kalorií.

8. Čas

Tohle je jedna z nejdůležitějších ingrediencí vašich snah o hubnutí. Pokud změníte své stravovací návyky a provedete revoluci v jídelníčku, vaše tělo si na nový režim musí nejprve zvyknout. Proto nečekejte zázraky během několika dní – výsledky se začnou dostavovat tak po dvou týdnech. Budete se cítit lépe, zdravěji, a navíc začnete pomalu shazovat přebytečná kila. Hlavně se nesnažte nic uspěchat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat