Zvládněte rozchod s grácií

Zabránit tomu, abyste ukončili vztah po hádce, jdě někdy jen těžko a odloučení od partnera pak hodně bolí. Rozejít se ovšem můžete ukončit i správně. Víte, jak na to?

„Miluji ho ještě?“ „Mám se rozejít?“ Když se začnou objevovat takové myšlenky, často už je na záchranu vztahu pozdě. Ale jak se rozejít nejlépe?

Když už vztah nemá smysl

Jakmile vztah dosáhne bodu, kdy převažují jen stres a problémy a láska ustupuje do pozadí, je v mnoha případech konec nevyhnutelný. Rozchod je bolestný pro obě strany, ale někdy bohužel jediné možné řešení.

Pamatujte, že jste se milovali

Každý vztah je originální a i způsoby rozchodu jsou různé. Osvědčený recept neexistuje, někdo se rozejde po hádce, někdo zase po vzájemné dohodě. Přesto mají všechny rozchody jedno společné: oba partneři se kdysi milovali. Rozejděte se proto vždy s respektem k tomu druhému. Nikomu jistě nepomůže, když zvítězí hněv nad jasnou komunikací.

Respektujte jeden druhého

Už se nemilujete? Něco vám ve vztahu chybí? Promluvte si o tom s partnerem upřímně a dejte mu vědět, co si o současné situaci myslíte. Důvody pro rozchod zmiňujte věcně a dejte partnerovi šanci, aby se mohl také vyjádřit. Představte si, že vy stojíte na té druhé straně, pak budete slova volit citlivě a s respektem. Respektující jednání je alfou a omegou.

S odvahou a tváří v tvář

Nikdy byste se neměli rozcházet neosobně formou SMS zprávy nebo při telefonním rozhovoru. Jak byste se cítili vy, kdyby se s vámi váš partner rozloučil tímto způsobem? Určitě ne dobře. Postavte se partnerovi tváří v tvář a mějte tolik odvahy sdělit mu svoje rozhodnutí osobně. Nejlépe se pro to hodí takové místo, kde budete mít dostatek soukromí. Nejlépe samozřejmě doma, nebo například při procházce parkem. Na party, v resaturaci nebo na jiném veřejném místě, kde se pohybuje hodně lidí, se do rozcházejícího rozhovoru nepouštějte. Vařící se emoce by ostatní nemuseli pochopit. Ukončit vztah chce čas a rozhodně to nevyřídíte během pěti minut. I ten právě opuštěný potřebuje nějaký čas na vstřebání. Po rozhovoru se nejlépe nějaký čas nestýkejte, ale svého rozhodnutí se držte. Následně pak můžete s chladnou hlavou prodiskutovat i další kroky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat