Jak si vedla Láskyplná směs Upraženo v redakčním testování

Láskyplnou směsí pražené kávy si v posledních dvou týdnech zpříjemňovalo den našich 5 redaktorek. Jak jim tato káva chutnala? Přinášíme vám aktuální recenze!

Světová káva s beskydským srdcem

Příběh beskydské pražírny Upraženo se začal psát v roce 2019, kdy přišel nápad na vlastní zrnkovou kávu, ke které vedla přes rok dlouhá cesta. Vize byla ale předem jasná – pracovat s radostí, nadšením a chutí, dát do toho své srdce a lidem nabídnout tu nejlepší kávu široko daleko. Celý rok trvalo naučit se pražit kávu tak, aby chuť a aroma kávových zrnek vynikly a pohladily chuťové buňky všech milovníků kávy. Všechny kávy z dílny Upraženo jsou dováženy z kávových plantáží, kde se dbá na to, aby lidé, kteří s kávou pracují, byli poctivě odměňováni. A v Beskydech s ní poté pracují tak, jak si nejlépe zaslouží. Prioritou je pro ně kvalita a čerstvost. Každý balíček pro zákazníky chystají až ve chvíli, kdy dorazí objednávka. Nejdříve se svého úkolu zhostí pražič Tom, který každou kávu zvlášť upraží a nechá den odpočinout. Poté přichází na řadu ruce šikovných skladnic Terky a Klárky, které kávu pečlivě zabalí a odesílají tam, kde udělá radost.

Láskyplná směs zahřeje i zachutná

Kávy Upraženo jsou 100% Arabiky pražené na nižší stupeň, což zaručuje rozvinutí těch správných chuťových tónů a absenci hořkosti. Láskyplnou směs 2021 jsme nakombinovali speciálně tak, aby skvěle ladila k lásce, kterou budeme oslavovat na svatého Valentýna. V chuti tak objevíte tóny čokolády, ovoce a sladkého javorového sirupu. Redaktorka Nikol si čokoládový tón opravdu pochvalovala: „Při testování kávy od Upraženo jsem byla velmi překvapená bohatou vůní. Chuť je za mě s lehkým nádechem čokolády, která mě moc bavila. Káva má nádherný obal, velmi intenzivně voní, a dokonce při vchodu do kuchyně ji neustále cítím. Pokud máte rádi kávu jako já, velice doporučuji. Už koukám po další směsi, kterou u nás v rodině vyzkoušíme. Láskyplná směs provoněla domov i redaktorce Zoře: „Jsem milovník kávy a vždy si ji ráda vychutnám s kouskem čokolády. I když ji malinko kazím kapkou mléka (někdy trošku větší kapkou😁). Nicméně miluji tu vůni a chuť. Když jsem měla možnost poprvé ochutnat kávu od Upraženo, byla to láska na první doušek. Nemluvě o té vůni. Balení je krásné a romantické. Což je pro mou duši to pravé. Byla radost testovat Láskyplnou směs a vychutnávat každé ráno tuto plně bohatou chuť kávy s jemnou pěnou. Dokonce ve mně vyvolala nostalgii, jelikož jsem si musela pořídit ruční mlýnek na kávu a najednou jsem byla zpět ve světě mého dětství. Nastal u mě rituál, který si pamatuji u své maminky a babičky s dřevěným mlýnkem ☕️. Na jazyku cítím chuť výjimečné kávy dělané s láskou a vychutnávám si každý doušek. Věřím, že kdo ochutná, už nevymění, protože bude chtít každý den toto příjemné a radostné zpestření.

S mlékem, nebo bez?

Každý z nás si vychutnává kávu jinak. Někdo by si do kávy mléko nikdy nedal, někdo si zase kávu bez kapky mléka nedokáže představit. Tak jako redaktorka Petra: „Otestovat Láskyplnou směs byla radost. Bez kávy si nedovedu představit jediný den. Ráno se startuji kávou s mléčnou pěnou a odpoledne se nakopávám espressovým shotem. Láskyplná směs mi velmi chutnala v kombinaci s mlékem, kdy měla opravdu vyváženou chuť. Káva je akorát silná, má lehkou kyselinku a v ústech zůstává příjemná chuť. Mimo jiné má i pěknou pěnu jako správná Arabika. Navíc má moc hezky designový obal plný srdíček potěší nejen partnera, ale i dobrou kamarádku. Určitě neváhejte a mrkněte na jejich eshop. Čerstvá káva za opravdu pěknou cenu. Naopak redaktorka Kristýna se naučila pít kávu bez mléka: „Dostala jsem v redakci možnost vyzkoušet tuto Láskyplnou limitku od Upraženo. ☕️ Konečně jsem se naučila pít kávu bez mléka, tak jsem si ji užívala, jak se sluší a patří. Obal je na první pohled krásně přírodní, za což přikládám první plusové body. Zrnka kávy po otevření jsou velmi aromatická a je cítit, že pražení probíhalo poměrně nedávno. Káva má lehkou a méně výraznou nakyslost, což je dáno 100% Arabikou. Pokud ji pijete studenou –⁠ připadá mi chuť kyselejší. Myslím si, že touto směsí snadno ohromíte milovníky silného i jemnějšího kafe. Za mě je chuť krásně vyvážená. Možná díky tomu byla připravena jako Valentýnská edice.❤️Tento dáreček je radost dostat."

Co říkáte na tyto pochvalné recenze? Také máte po jejich přečtení chuť na čerstvě upraženou kávu? Přejeme všem příjemně strávené chvíle s Upraženo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat