Grilujte za každého počasí

10.11.2010 | Bydlení a design

Grilování a barbecue nadchlo miliony lidí po celém světě. I u nás se pomalu stává tato libůstka fenoménem. Jak by také ne, vždyť k tomu ani není potřeba mít k dispozci zahradu. Lahůdky si můžete připravit i na terase nebo dokonce doma v obývacím pokoji na stole.

Plynové grily

Z venkovního posezení se může stát pravidelný příjemný rituál, díky němuž si zahradní grily užijí jak strávníci, tak i mistr kuchař či kuchařka. Pokud si vyberete například moderní plynový gril, můžete si jej v letních měsících kuchyň bez obav přestěhovat na zahradu a nic vám nebude chybět. Plamen budete pohodlně a přesně regulovat a poklop zajistí udržení požadované teploty, takže pokrm dokonale propečete. Vedle hlavní velké grilovací plochy mají takové grily i postranní ploténku na vaření nebo ohřev jídla. Zadní ohřev přijde vhod při dopékání nebo ohřívání již hotových jídel.

V hlavní roli aroma

Nejnovější typy plynových grilů ovšem neposkytují jen maximální pohodlí při venkovním vaření, některé z nich nabízí i něco navíc. Například zahradní grily vybavené unikátním aromatickým systémem dokážou připravovaným pokrmům dodat na tisíce vůní a chutí.

Jak to funguje?

V grilech jsou zabudovány dvě nerezové misky, které je možné naplnit jakoukoliv aromatickou kapalnou směsí. Může to být například pivo, víno nebo voda s přimíchanou aromatickou směsí, grilovacím či jiným kořením. Jak je při grilování obsah misek uveden do varu, maso nebo zelenina vzniklé aroma absorbují a získávají tak neopakovatelnou chuť i vůni. Výsledkem může být například šťavnatý steak s vůní piva, vína nebo bylinek. Počet chuťových variací záleží jen na vaší fantazii.

Dřevěné uhlí lidem voní

Kdo si myslel, že moderní způsoby grilování zcela vytlačí ověřené kuchtění nad dřevěným uhlím, tak se spletl. Pravověrných vyznavačů dřevěného uhlí, kteří ke správnému vychutnání potřebují nezaměnitelnou vůni, je stále dost.

Snadné rozdělávání ohně

Pokud si vyberete model vybavený speciálním systémem na rozdělávání a uhasínání ohně, budete se divit, jak jednoduchá je příprava ohniště. Oheň dokážete zapálit do 25 sekund, a to bez nezbytné asistence nevonících tuhých i tekutých podpalovačů. Stačí jen vložit několik listů novin, na ně nasypat dřevěné uhlí a škrtnout sirkou. Během 10 minut je uhlí žhavé a vy už můžete grilovat na rozpálených uhlících.

Bezpečné uhašení

Stejně pohodlné a především bezpečné je i uhašení grilu. Stačí jen vytáhnout mřížku a všechno žhavé uhlí bezpečně spadne do nohy grilu, která je naplněna vodu, kde ho uhasíte. Odpadá zdlouhavé čekání na vyhasnutí, takže gril ocení především rodiče malých dětí nebo majitelé temperamentních čtyřnohých mazlíčků.

A co když zaprší?

Na trhu se objevily nové stolní zahradní grily, se kterými můžete stejně dobře grilovat jak za krásného slunečného počasí, tak i za prudkého deště. Posadit se s ním totiž můžete nejen na zahradě nebo balkoně, ale třeba i v zimní zahradě, jídelně nebo obýváku. Kolem velkého stolu stačí usadit rodinu či přátele a při povídání si každý může podle své chuti ugrilovat oblíbené lahůdky, a to bez obav z nepříjemného kouře nebo zápachu. Díky speciálnímu dřevěnému uhlí s bambusovým základem a unikátnímu gelovému podpalovači, to opravdu možné je.

Grily i na čuníka?

Málo platné, ale pořádná „grilovačka“ se neobejde bez prasete. Ale ten by se vám na klasické zahradní grily nevešel. Pro takový účel se hodí velké zahradní grily, na které se vejdou celá jehňata a selata o váze až 60 kg nebo více kuřat najednou.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat