Ocet na tyto povrchy rozhodně nepatří

Úklid s pomocí octa je velmi rozšířenou a oblíbenou záležitostí. Tenhle pomocník zajistí úžasně čistou a vydezinfikovanou domácnost. Jenže ne všechny povrchy ve vašem bytě z něho budou nadšené.

Některé totiž může ocet nenávratně poškodit. Takže kam byste se s octem neměli vydat?

Povrchy z kamene

Máte-li žulovou či mramorovou desku v kuchyni (nebo kamennou podlahu), nedrhněte ji octem. Není totiž pravda, že kámen vydrží všechno. Ocet na něm vytvoří nevzhledné skvrny a poškodí jeho povrch.

Žehlička

Neberte ocet na povrch žehličky, jemný materiál by se mohl poškodit. A nevyplatí se ani „vypláchnout“ octem vnitřek napařovací žehličky. Mohlo by se totiž stát, že to bude to poslední, co s žehličkou uděláte…

Pračka

Ačkoli jednou za měsíc pračce neuškodí, pokud ji vyčistíte octem, jestliže do ní ocet pouštíte častěji, může se stát, že poničíte gumové a plastové součásti pračky. A tím snížíte její životnost.

Dřevěná podlaha

Kyselina, kterou ocet obsahuje, je poměrně agresivní. A to dokonce tak, že může narušit vrchní vrstvu laku na podlaze a pak i dřevo samotné.

Elektronika

Že bychom měli svůj mobilní telefon či tablet pravidelně dezinfikovat, neznamená, že bychom k nim měli pustit ocet. Choulostivé obrazovky by tak agresivní čistič nemusely „přežít“. Používejte speciální ubrousky k čištění elektroniky.

Zdroj: https://www.onegoodthingbyjillee.com/cleaning-with-vinegar/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat