Velký úklid v šesti dnech: Snadno a bez nervů

Podzim bývá obdobím, kdy svou domácnost pomalu začínáme připravovat na zimu a s ní spojené velké svátky. A to znamená, že většinu z nás čeká velký úklid. Jenže kde na něj vzít čas? Zkuste si jej rozložit do 6denního plánu!

Tento úklid zvládnete úplně hravě – nevyžaduje příliš času a promění váš byt či dům v útulnou a na svátky připravenou domácnost. Každý den si vyhradíte chvíli času na určitý úkol a během sedmi dní máte hotovo! Mimochodem, nikdo neříká, že na sebe oněch 6 dní musí navazovat po dni – plán si můžete rozložit do libovolně dlouhého časového období.

Den první: Pryč s prachem

První den se zaměřte na všechny povrchy kromě podlah a kuchyňského koutu. Otřete prach, vyleštěte zrcadla. Je toho sice na první den docela dost, ale berte to z té lepší stránky – hned po prvním dnů budete mít to nejhorší za sebou! A navíc už v tomto stadiu bude váš byt působit jako naklizený ráj.

Den druhý: Textilie

Další den svou pozornost upřete na vše textilní, co v domácnosti najdete. Svlékněte postele, sundejte záclony a závěsy, potahy na pohovce, povlaky na dekoračních polštářcích… A všechno vyperte.

Den třetí: Kuchyň

Nyní se pusťte do nejvytíženější místnosti bytu – kuchyně. Umyjte pult, vyčistěte linku, naleštěte dřez, vydrhněte lednici, sporák a troubu.

Den čtvrtý: Koupelna a záchod

Další den je na řadě generální úklid v těchto místnostech. Všechno v nich pěkně umyjte, ukliďte, vydezinfikujte. Pozornost věnujte především toaletě, vaně, sprchovému koutu, umyvadlu, ale i pračce.

Den pátý: Podlahy

Přišel čas na podlahy. A tak povolejte do služby vysavače, mopy, hadry, smetáček s lopatkou a tepovače koberců.

Den šestý: Okna a dveře

A je tu „zlatý hřeb úklidu“. Omyjte a naleštěte okna, ale také všechny dveře v bytě.

Mimochodem, takový generální úklid by neměl v domácnosti spočívat na bedrech jediného člena – pěkně povolejte do zbraně celou rodinu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat