Chyby ve vánoční výzdobě: Neděláte je?

Jak se blíží Štědrý den, finišují i naše snahy o slavnostní vyzdobení bytu či domu. Vždyť i ten musí být připravený na Vánoce! Ve snaze dát svému obydlí tu pravou sváteční atmosféru však řada z nás dělá spoustu chyb, které naše úsilí kazí.

Čeho se vyvarovat?

1. Přehánění

Ještě než vyndáte z krabic všechny dekorace a ozdoby, které jste za ty roky nashromáždili, zastavte se a rozmyslete si, jak vlastně chcete, aby váš byt vypadal. Pokud totiž vystavíte všechno, může se stát, že se vaši hosté budou cítit spíše jako na bleším trhu než v útulně a slavnostně vyzdobeném bytě. Pamatujte, že byste se měli držet jednoho stylu.

2. Sázení na tradiční barvy

K Vánocům patří červená a zelená. A tak se řada domácností oblékne na oněch několik dní právě do těchto barev. Nic proti tomu, ale zkuste se letos tomuto stereotypu vyhnout a vyzdobte byt jinými barvami. Ke slavnostní náladě skvěle poslouží například stříbrná, zlatá, fialová, bílá nebo modrá.

3. Svíčky, kam se podíváš

Ano, svíčky k největším svátkům roku rovněž patří. Ale nic se nesmí přehánět. Zvláště jste-li fanoušek vonných svíček. Budete-li mít v každém pokoji zapálené tři, přivodíte si tak maximálně bolení hlavy, nikoli vánoční náladu.

4. Ignorování přírody

Nákupní centra jsou plná nejrůznějších dekoračních předmětů, a tak často zapomínáme, že ty největší krásy máme na dosah ruky – v přírodě. Mnohem lépe než figurka soba bude vašemu bytu slušet několik smrkových větví ve váze (prodávají se u každého stánku se stromky nebo v květinářstvích), které navíc vaši domácnost krásně provoní. Doplňte je barborkami, cesmínou nebo vánoční hvězdou a máte vyhráno. Vsaďte zkrátka na přírodu!

5. Nevyužité pohledy

Také ještě dostáváte přáníčka k Vánocům poštou? Moc jich už sice nebývá, ale o to víc každé z nich potěší. Tak proč i ta neproměnit v dekoraci? Vezměte nějakou pěknou stuhu a pohledy na ni zavěste jako na šňůru!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat