Fotogalerie: Jídelny v retro i moderním stylu. Inspirujte se!

30.06.2011 | Bydlení a design

Mnoho domácností dnes upouští od pořádné jídelny nebo jídelního koutu v kuchyni, protože se v nich nejčastěji konzumuje jídlo před televizí. Stačí přitom dobrý stůl a pár židlí.

Ať máte rádi retro, venkovský styl nebo moderní designový nábytek, jídelní stůl a židle ve vašem oblíbeném stylu se u nás shánějí dobře. Inspirujte se fotogalerií a obnovte tradici rodinných večeří.

Současná a příjemná kombinace materiálů ve světlých barvách má velkou výhodu v tom, že se hodí do mnoha různých interiérů a bude se líbit celé rodině.

Ukázka dvou řešení: kuchyňský barový pult se stoličkami nebo klasický jídelní stůl. První se dobře hodí hlavně na rychlejší svačinu nebo snídani, druhý pro klasickou, pohodovou večeři.

Jídelny v rustikálním stylu mají stále mnoho příznivců. Nezůstaňte na půli cesty a pořiďte si opravdu kvalitní nábytek z masivu, který nebude na první pohled vypadat jako imitace něčeho jiného. Dobře také zvažte, jestli se právě k vám tento styl hodí.

Moderního vzhledu dosáhnete s kovem, sklem a plastem. Dbejte na to, aby tato kombinace nepůsobila lacině. Chcete-li zabránit tomu, aby váš jídelní kout vypadal jako stránka z katalogu, soustřeďte se na textilie nebo rostliny v květináčích.

Jídelní nábytek z dřevěného masivu v netradičním provedení se pochopitelně hodí hlavně do modernějších bytů.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


FOTO: Nádherný střešní byt uprostřed Londýna


Módní policie: Sedačka v barvách jedovaté zmrzliny

Větší prostor dovoluje kombinovat jídelní židle s lavicí. Nebojte se tohoto, zdánlivě zastaralého řešení: je ideální především pro rodiny s více dětmi.

Ukázka exoticky působícího jídelního koutu, kterému dominuje kombinace dřevo, kov a ratan. Skvělý způsob, jak si hned po ránu spravit náladu, ať je venku zima, nebo svítí slunce.

Další inspirace pro vaši jídelnu či jídelní kout:
 


 





 


 


 


 


 

Zdroj: svet-bydleni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat