Žehlení nemusí být pohroma. Jak si ho zpříjemnit?

18.08.2017 | Bydlení a design

Není třeba si nic nalhávat. Pokud bychom měli hlasovat o nejméně oblíbenou domácí práci, jistě by se na jedné z prvních příček umístilo i žehlení. A není divu. Člověk při něm stráví podstatnou část svého života. Jak na žehlení vyplýtvat co nejméně drahocenného času? Stačí znát pár triků a mít po ruce toho pravého pomocníka!

V době, kdy je člověk vděčný za každou chvilku volného času, se hodí znát několik vychytávek, jež žehlení dokážou usnadnit.

Ušetřete čas i nervy

Jak si žehlení usnadnit?

Pozor na potisky

Na oblečení dětí není o různé nášivky, potisky a ozdoby nouze. Všichni si umíte představit, jak moc by se ratolestem zamlouvalo, kdyby se nějak poničily, viďte? Trička s potisky „sjeďte“ vždy jen po roubové straně a obrázky pro jistotu přikryjte papírem na pečení. Tím zabráníte možné katastrofě i nejednomu slzavému údolí…

Pomoc, puky!


Žehlení vám výrazně usnadní i ta pravá žehlička. Třeba Tefal TurboPro Anti-Calc!

K odstranění lesku na šatech vám výborně poslouží octová voda. Tahle malá vychytávka ale přijde vhod i při odstraňování puků na kalhotách, které se vám podařilo vytvořit na špatném místě. Stačí na ně položit hadřík navlhčený v octovém roztoku a znovu přežehlit.

Připálené svršky

I mistr tesař se někdy utne, takže si nebudeme namlouvat, že takové věci se prostě nedějí. Poradíme vám, jak si v takových situacích poradit a rychle zlikvidovat důkazy. Zahnědlých skvrn se snadno zbavíte čerstvě rozkrojenou cibulí. Pokud jde o připálená místa, s nimi si poradí opět octová voda.

Když je žehlení radost

Žehlení vám samozřejmě dokáže usnadnit především výkonná a spolehlivá žehlička. Takovou je i Tefal TurboPro Anti-Calc, kterou mohlo v rámci testování na vlastní kůži (či spíše oblečení) vyzkoušet dvacet z našich testerek. Jak se jim osvědčila?


Naše testerky žehličku TurboPro Anti-Calc od Tefalu jednoznačně doporučují.

Hned na začátku bych ocenila moderní design, který dobře padne do ruky. Na to, jak je žehlička velká, mě překvapila její hmotnost, je opravdu lehounká. Moje očekávání splnila na jedničku, je opravdu výkonná i napařování je dostatečně silné. Dokonce jsem nemusela oblečení žehlit z obou stran, jak jsem byla zvyklá se svojí starou žehličkou, stačí jednoduše nastavit páru a oblečení je perfektně vyžehlené i po přejetí jen z jedné strany. Voda se do žehličky nalévá velmi snadno, překvapil mě také sběrač vodního kamene, je to velmi praktická funkce. Věřím, že to prodlouží její životnost. Také oceňuji robustní podstavec, takže se nemusíte obávat, že by žehlička jen tak spadla z žehlicího prkna. Určitě žehlička u nás doma zůstane a vřele ji budu doporučovat dál,“ napsala testerka Kačka1.

Konečně žehlička, která mě naučila milovat žehlení. Na první pohled mě uchvátil její dokonalý vzhled a i přes jeji velikost to jak je lehoučká a po prádle do slova bruslí. Pára má takovou sílu, že mi nadzvedává žehličku v ruce a dokonale vyžehlí i na několikrat přeložené povlečení. Musím pochválit super dlouhý kabel k žehličce, takže již nepotřebuji prodlužovačku. Já jsem bez výhrady naprosto spokojená. Natolik spokojená, že moje stará žehlička letěla do popelnice a tato kráska ji doufám na hodně dlouhou dobu nahradí,“ zhodnotila testerka weru90.


Jednoduché ovládání, nepřekonatelný parní výkon a řada funkcí, díky nimž TurboPro Anti-Calc žehlí skoro sama.

Žehlička Tefal TurboPro Anti-Calc FV5630E0 jako jedna z mála rozhodně splňuje to, co slibuje! Žehlí téměř sama (hlavně rychle a efektivně), skvěle si poradí i s nejodolnějšími záhyby, syntetické části oděvu se nepřichycují a po prádle klouže s naprostou lehkostí. Žehlička se velmi jednoduše ovládá — velmi mi vyhovuje ovládání páry pomocí páčky a špička, se kterou se dostanu do všech záhybů. Navíc se velmi rychle nahřívá a poskytuje opravdu velký parní výkon. Její další velké plus vidím ve sběrači vodního kamene, díky kterému se žehlička nezanáší a snadno se čistí. Myslím, že žehličku mohu s klidným svědomím doporučit a moc ráda ji vyměním za svou starou zanesenou rádoby napařovačku,“ popsala Pavlína86.

S žehličkou Tefal TurboPro Anti-Calc jsem moc spokojená, má krásný design, je šikovná do ruky. Krásně klouže po prádle díky svému povrchu. Její špička se dostane všude tam, kam potřebuji. Je fajn, že nemusím lít do žehličky destilovanou vodu, díky automatickému odvápnění. Silný tlak páry vyrovná všechny faldíky na prádle. Snad se mi ještě zalíbí žehlení,“ svěřila se testerka vikuse.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat